İÇMEK / İç Mimarlık Eğitimi 3. Ulusal Kongresi Atölyeleri

mimarizm.com / 27 Mart 2015
İÇMEK / İç Mimarlık Eğitimi 3. Ulusal Kongresi ve Atölye Çalışmaları

İÇMEK / İç Mimarlık Eğitimi 3. Ulusal Kongresi, 3-4 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul Kültür Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. Kongre kapsamında düzenlenen atölyelere öğrenci kayıtları başladı.

Kongre süreciyle birlikte yürütülecek atölye çalışmaları, ana tema olan "Kuram ve Uygulama Birlikteliği"nin güçlendirilmesini sağlayacak. "Yaparak öğrenme" yönteminin uygulanmasıyla yürütülecek atölye sürecinin ve çıktılarının, hem kongreyi desteklemesi hem de tüm paydaşların uygulamaya katılarak eğitimin zenginleştirilmesinde rol oynaması hedefleniyor. Bu doğrultuda katılımcılara farklı atölye seçenekleri sunuluyor.

İlgilenen herkesin katılımına açık olan atölyelere kayıt yaptırmak için son tarih, 19 Ekim 2015.

SUNUŞ
İç mimarlık eğitimi ulusal ve uluslararası etkinliklerle çeşitli boyutlarda ele alınmakta, farklı platformlarda farklı konu başlıklarıyla tartışılmaktadır. Tasarım odaklı tüm disiplinlerde olduğu gibi içmimarlık eğitimi kapsamında yapılan sorgulamalar, uygulanmaya çalışılan metodlar, geliştirilen yeni yaklaşımlar bu etkinliklere konu olmaya devam etmektedir. Bununla birlikte son dönemlerde sorunların tanımlanması, çözümlerin geliştirilmesi yolunda gerçekleştirilen çalışmaların hız kazanması içmimarlık eğitiminde kalite artışına, tüm paydaşların iletişime geçmesiyle ortaya çıkan çok sesli bir platformun oluşmasına neden olmuştur.

Kasım 2015'te üçüncüsü gerçekleştirilecek İÇMEK / İç Mimarlık Eğitimi 3. Ulusal Kongresi de bu paylaşım ortamına "kuram ve uygulama birlikteliği" üst teması ile katkı sağlamayı hedeflemektedir. Diğer tasarım temelli eğitimlerde olduğu gibi iç mimarlık eğitimi de eğitimciler tarafından kuram ve uygulama birlikteliğinin oluşturulması üzerine kurgulanmakta, öğrencinin iki bilgi türünü harmanlayabilmesini amaçlamaktadır. Sonuç olarak İÇMEK / İç Mimarlık Eğitimi 3. Ulusal Kongresi'nde amaç; eğitimde kuram ve uygulama birlikteliğini tartışmaya açmaktır.

Amaca ulaşmak için izlenecek yol; bir öğrenme ve üretme süreci olarak kabul edilerek, oluşturulmak istenen tartışma platformunun kendini üreten bir zemine yerleştirilmesi uygun görülmüştür. Tasarlama eyleminde olduğu gibi sınırsız, kesin çözümlerin var olmadığına inananlar için ideale ulaşmayı zorlaştıran böylece özgür ve yaratıcılığı destekleyen bir paylaşma ortamı oluşturulacaktır. Bunun için "kuram ve uygulama birlikteliği" üst temasının ardında katılımcılara kavram havuzu sunulmakta, ayrıca katılımcının da ekleyebileceği yeni kavramlarla bu havuzun zenginleşmesi ön görülmektedir. Böylece katılımcıların da kongre sürecinin bir parçası yapılarak hem katılanı hem deneyimleyeni olması sağlanmaktadır. Bu kapsamda kuram ve uygulama birlikteliğinde hangi kavramların daha çok tartışıldığı, hangi kavramların birbiriyle daha çok ilişkili olduğu saptanabilecektir. Bu şekliyle kongre iç mimarlık gibi tasarım eğitimlerinin odağındaki üretkenlik amacını göz ardı etmeyerek günümüz ve geleceğin eğitim söylemine farklı ama özünden yaratılacak bir noktadan ışık tutmaya çalışacaktır.

Bunun yanında kongre süreciyle birlikte yürütülecek atölye çalışmaları, ana tema olan kuram ve uygulama birlikteliğinin güçlendirilmesini sağlayacaktır. "Yaparak öğrenme" yönteminin uygulanmasıyla yürütülecek atölye süreci ve çıktıları, hem kongreyi destekleyerek hem de tüm paydaşların uygulamaya katılarak eğitimin zenginleştirilmesinde rol oynayacağı düşünülmektedir.

Bu bakış açısıyla iç mimarlık eğitiminde veya pratiğinde yer alan katılımcıları İÇMEK / İç Mimarlık Eğitimi 3. Ulusal Kongresi ve Atölye Çalışmaları ile eğitimde kuram ve uygulama birlikteliğini kavramlar ve kavram ilişkileriyle sorgulamaya davet ediyoruz.

KAVRAMLAR
Sürdürülebilirlik / İşlev / Ütopya / Yapı fiziği / Tarih / Toplum / Yaratıcılık / Algı / Bilişim / Etik / Deneyim Kültür / Biçim / Kullanıcı / Yöntem / Strüktür / Sunum / Malzeme / Teknoloji / Felsefe / Bağlam / Çevre Estetik / Sanat / Araştırma

DANIŞMA KURULU
S. Semahat DEMİR / D. Zafer ERTÜRK / E. Özen EYÜCE / Orhan HACIHASANOĞLU / İnci Deniz ILGIN / H. Tolga KOYUNCUGİL / Mehmet Ş. KÜÇÜKDOĞU / Rengin KÜÇÜKERDOĞAN / Hasan ŞENER / Sinan Mert ŞENER / Taner GÜLTEKİN

BİLİM KURULU
Ayşen AKPINAR / Saadet AYTIS / Erkan AYDINTAN / Didem BAŞ / A. Müge BOZDAYI / Nilgün CAMGÖZ OLGUNTÜRK / Nilgün ÇARKACI / Halime DEMİRKAN / Bilgen DÜNDAR / Arzu ECEOĞLU / Sevinç ERTÜRK / Meltem ETİ PROTO İpek FİTOZ / Banu GARİP / Ervin GARİP / Deniz HASIRCI / Çiler İNAN / Burak KAPTAN / Orçun KEPEZ / Gül KOÇLAR ORAL / Rabia KÖSEDOĞAN / Rana KUTLU / Banu MANAV / Meral NALÇAKAN / Sezin TANRIÖVER / Hülya TURGUT / Uğur ULAŞ DAĞLI / Gülay USTA / Mehmet ÜSTÜNİPEK / Pelin YILDIZ

DÜZENLEME KURULU
Gülay USTA / Banu MANAV / Rana KUTLU / Ervin GARİP / Arzu ECEOĞLU / Teoman SÜDOR / Levent ARŞİRAY / Armağan Seçil MELİKOĞLU EKE / Reyhan ULUDAĞ / Kadir UYANIK / Tolga ERDEM Derya ADIGÜZEL ÖZBEK / Handan GÜZELCİ / Ali Kemal TERLEMEZ / Orkan GÜZELCİ / T. Oya EKMEKÇİ / Dide AKDAĞ SATIR / Olcay YILDIZ

KONGRE SEKRETERYASI
Armağan S. MELİKOĞLU EKE
Derya ADIGÜZEL ÖZBEK
T. Oya EKMEKÇİ
Handan GÜZELCİ

TAKVİM
Kongre/Atölye İlanı: 16 Şubat 2015
Kongre/Atölye Özet Gönderimi: 13 Nisan 2015
Kongre/Atölye Kabul Bildirilmesi: 15 Mayıs 2015
Kongre Tam Metin Gönderilmesi: 15 Eylül 2015
Kongre/Atölye Kayıt: 15 Eylül 2015
Atölye: 3-4 Kasım 2015
Kongre: 5-6 Kasım 2015

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :