13. ODTÜ Mimarlık Tarihi Lisansüstü Sempozyumu

mimarizm.com / 20 Eylül 2023
ODTÜ Mimarlık Tarihi Lisansüstü Programı tarafından düzenlenen "Mekanlar/Zamanlar/İnsanlar: Sağlık ve Mimarlık Tarihi" konulu 13. Mimarlık Tarihi Lisansüstü Sempozyumu'nun son başvuru tarihi 3 Kasım 2023.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı, iki yılda bir, lisansüstü öğrencilerin ve doktoralarını yeni tamamlamış araştırmacıların katılımına açık bir sempozyum serisi düzenlemektedir. Bu sempozyumların on üçüncüsü, 21 - 22 Aralık 2023 tarihinde düzenlenecek ve “Mekanlar / Zamanlar / İnsanlar: Sağlık ve Mimarlık Tarihi” temasına odaklanacaktır.

ODTÜ Mimarlık Tarihi Lisansüstü Sempozyumu 13, sağlık, mimarlık ve çevre tarihi arasındaki çok yönlü etkileşim üzerine düşünmeyi amaçlamaktadır. Son yıllarda etkisini çok daha şiddetli bir şekilde hissettiğimiz küresel iklim krizinin yanı sıra, COVID-19 salgını ve yakın zamanda yaşanan Türkiye-Suriye depremi üzerine devam eden tartışmaların ardından sağlık konuları mimarlık kuramı, tarihi ve pratiğinde ön plana çıkmıştır. Sempozyum, farklı entelektüel görüşleri dikkate alarak, şifa mekanlarından spor tesislerine, şehir planlarından sıhhi altyapılara kadar sağlık ve yapılı çevre arasındaki tarihsel ilişkiyi inceleyen, bakım, hastalık, patolojiler, tedavi, akıl sağlığı ve fobiler gibi kavramlarla mekansal etkileşimlere teorik yaklaşımlar getiren makaleleri ve araştırmacıları davet etmektedir. Sempozyum, bu konularda ortak bir fikir birliğine varmak yerine, sağlık kavramı üzerine karşılıklı ve çok yönlü bir akademik düşünme zemini hazırlamayı hedeflemektedir.

Katılımcılar: Sempozyum yüksek lisans veya doktora çalışmalarını sürdüren ve doktorasını son 5 yıl içinde bitirmiş olan araştırmacılara açıktır.
Sempozyum Dili: Türkçe ve İngilizce
Bildiri Teslimi: Özet ve bilgi dosyaları e-posta adresine gönderilecektir.
Son Başvuru Tarihi: 3 Kasım 2023

Sempozyum ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Kubbealtı’nda yüzyüze gerçekleşecek olup, çevrimiçi sunum yapmak isteyen katılımcıların talepleri değerlendirmeye alınacaktır.

Sempozyum katılım ücreti öğrenciler için 400 TL, akademik/çalışan araştırmacılar için 500 TL, uluslararası katılımcılar için 50 €'dur.

Bilim Kurulu: T. Elvan Altan, Lale Özgenel, Ali Uzay Peker, Ekin Pinar, Belgin Turan Özkaya, Pelin Yoncacı Arslan
Düzenleme Kurulu: Elif Bilge, Elif Kaymaz, Gizem Güner, Nesrin Erdoğan, Orçun Sena Saraçoğlu

Ayrıntılı bilgi için tıklayın


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :