Mimar Gökhan Avcıoğlu, " Yapının Ötesinde Mimarlık ve Metodoloji" başlıklı sunumu ile 8 Mayıs 2019 Çarşamba günü İTÜ Taşkışla Kampüsü'ne konuk olacak.
İTÜ Mimarlık Fakültesi “Architalkture” seminer serisi kapsamında Gad Architecture ve Gad Foundation kurucusu mimar Gokhan Avcıoğlu’nu konuk ediyor.
Avcıoğlu’nun “Yapının Ötesinde Mimarlık ve Metodoloji” başlıklı konuşması 8 Mayıs 2019 Carşamba günü saat 17:30’da Taşkışla Kampüsü 109 No’lu Konferans salonunda gerçekleşecektir.
İTÜ Mimarlık Fakültesi “Architalkture” seminer serisi boyunca mimarlık, tasarım, şehircilik ve peyzaj mimarlığı konularında tanınmış ulusal ve uluslararası konuşmacılar Taşkışla'da dinleyicilerle buluşturulmaktadır.
*
Gökhan Avcıoğlu ve GAD Hakkında
Mimari proje üretimi, araştırma ve tasarımı konusunda kendi alanında öncü gruplardan biri olan Global Architectural Development (GAD), Gökhan Avcıoğlu tarafından 1994 yılında kuruldu. GAD, günümüz mimarisinin ve şehirciliğin medya, kültür, teknolojik inovasyonlar ve tüketici alışkanlıkları tarafından belirlendiğini ve bu faktörlerin yapısal çevreyi farklı ölçeklerde nasıl etkilediğini inceler.
GAD Architecture’ın başarısı, müşterilerinin ihtiyaç programlarını metodolojik bir araştırma ile ele alarak; gelişen dijital, fiziksel modelleme ve yenilikçi bir yaklaşımla oluşturmasında yatar. GAD, mimari uygulamanın, geçmiş, bugün ve gelecek bağlamında araştırma ve deneysel çalışmalar ile gerçekleşebileceğine inanır.
GAD Architecture’ın, İstanbul, Bodrum, New York ve Moskova ofislerinin yanı sıra Londra, Dubai, Budapeşte’de de irtibat ofisleri bulunmaktadır. GAD, özel konut projelerinden kentsel tasarıma uzanan farklı ölçek ve işlevlerdeki mimari projelere imza atmıştır.
Gökhan Avcıoğlu, Türkiye Mühendisler Mimarlar Odası Birliği (TMMOB), American Institute of Architects (AIA) ve Royal Institute of British Architects (RIBA) üyesidir.
GAD Foundation Hakkında
2014'te kurulan GAD Foundation, ülkemizde ve dünyada mimarlık, mühendislik, yerleşme kültürünü geliştirme, tasarım, toplum, eğitim, çevre ile ilgili konuları tartışmak ve planlamak için dünyanın her yerinden profesyonelleri ve öğrencileri bir araya getirir. GAD Foundation, eğitim, toplum ve mimarlık kesişimine odaklanarak pozitif uygulama ve teoriyi etkilemeye çalışır. GAD Foundation ekibi atölye çalışmaları, staj programları, sergiler düzenler, öğrenci değişim programları oluşturur, kitaplar yayınlar, mimari figürleri öğrenciler ve toplumla ilişkilendirir.