AURA İstanbul'un yeni dijital etkinlik serisi AURA Forum'un dördüncü oturumu 16 Ocak Cumartesi günü saat 15:00'da gerçekleşecek.
Farklı disiplinlerden tasarımcıların özgün projelerini paylaşabilecekleri yeni bir platform olan AURA Forum tasarım buluşmalarının dördüncü oturumu, 16 Ocak Cumartesi günü saat 15.00’te AURA İstanbul’un YouTube kanalında canlı olarak gerçekleşecek.
Forumda; tasarım alanında eğitim alan üniversite öğrencileri, genç profesyoneller ve deneyimli tasarımcılar sunumlarını gerçekleştirerek, tasarım disiplinleri arasında diyaloğun güçlendirilmesine katkı sağlayacak.
Stoneline sponsorluğundaki etkinliğin tasarımcı konukları ve konu başlıkları şöyle:
Ayşenur Tuğçe Öztürk (Mimar) - Sonsuz Dünya (!) Yansımalarında Çokluğun Sıkışması
Mine Kavasoğulları (Mimar) - Mimarın Tersi Pis midir?
Ezgi Bakçay (Sanat Kuramcısı) - Çağdaş Sanat'ın Politikası
Feyyaz Yaman (Ressam / Karşı Sanat) - Reklam, Tanıtım, Eğlence Sektörü ve Tasarım
Celal Abdi Güzer (Mimar) - Ekin için bir Ev: Geleceğin Evi’ni 20 Yıl Sonra Yeniden Gezmek
Etkinlik; yorum ve sorularıyla katkıda bulunmak isteyen tüm izleyicilere açık olacak. AURA Forum’u canlı olarak izlemek için tıklayın.
*
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul Hakkında
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul, uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Akademi, mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkileri konularında katılımcıların anlayış ve kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Akademi, çeşitli ilgili uzmanlık alanlarını bir arada barındırmayı ve genç katılımcılar için bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri eğitime uygun fiziksel alanları kapsayan bir stüdyo ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm katılımcıların ortak paydası, kentleşmiş bir toplumda gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tasarım ve mekân üretimi konularının etkilerini araştırmak ve keşfetmektir.