Bienal Projesi Vardiya’dan Mimarlık Öğrencilerine Çağrı

mimarizm.com / 19 Ocak 2018
İKSV'nin koordinasyonunu yürüttüğü Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda yer alacak Vardiya projesi, tüm dünyadan mimarlık öğrencilerini, 26 Mayıs – 25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştireceği atölye çalışmaları ve etkinliklere katılmaya davet ediyor. Başvurular 1 Şubat’a kadar devam edecek.

Buluşma, karşılaşma ve üretim mekânı olarak Türkiye Pavyonu

Vardiya kapsamında, 16. Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi süresince haftalık vardiyalar halinde Venedik’e gidecek mimarlık öğrencileri, bienalin bu yılki teması Freespace (Serbestmekân) kavramı çerçevesinde geniş katılımlı bir projeye dâhil olacak. 

İKSV’nin ev sahipliğinde Venedik’e gidecek mimarlık öğrencileri, 26 Mayıs - 25 Kasım 2018 tarihleri arasında Türkiye Pavyonu’nda düzenlenecek bir dizi etkinlik ve atölye çalışmalarına katılarak ve bienali gezerek, zaman içerisinde gelişen, büyüyen ve zenginleşen bir sergi içeriği oluşturacak. Vardiya ile mimarlık öğrencilerinin bienal sergilerinin salt takipçisi değil, aynı zamanda bilfiil üreticisi olmaları hedefleniyor.

Küratörlüğünü Kerem Piker’in üstlendiği Vardiya projesinde Cansu Cürgen, Yelta Köm, Nizam Onur Sönmez, Yağız Söylev ve Erdem Tüzün de yardımcı küratör olarak görev alıyor.

Açık Çağrı başvuruları için son tarih 1 Şubat

Mimarlık bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik Vardiya uluslararası açık çağrısına, Türkiye’de mimarlık eğitimi veren okullar ile akredite olan bütün mimarlık okullarının öğrencileri başvurabiliyor.

Başvuru için öğrencilerin mimarlık öğrenimleri boyunca hazırladıkları projelerin ve varsa okul dışı öğrenme ortamlarında geliştirdikleri projeler, yarışma katılımları, atölye çalışmaları, eskizler, yazılar, kişisel üretimlerinin yer alabileceği portfolyolarının yanı sıra 30-60 saniye uzunluğunda bir video hazırlamaları gerekiyor. Serbest teknikle hazırlanabilecek kısa videoların “Bienal ne için var?”, “Bienal ne işe yarar?” ve “Bienal kimin için var?” sorularının bir ya da birkaçına yönelik olması isteniyor. Öğrencilerin hazırladıkları kısa videoyu Vimeo, Youtube benzeri bir video paylaşım sitesine, portfolyolarını ise issuu, behance benzeri bir portfolyo paylaşım sitesine yüklemeleri gerekiyor.

Başvurular iki aşamalı süreçle değerlendirilecek

Portfolyo ve videolarını web sitelerine yükleyen ve http://vardiya.iksv.org adresinde yer alan katılım formunu eksiksiz dolduran öğrencilerin, bu bilgileri vardiya@iksv.org adresine son başvuru tarihi olan 1 Şubat 2018’e kadar iletmeleri gerekiyor.

Kerem Piker liderliğindeki küratöryel ekip tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda birinci aşamayı geçen proje sahipleri ile ikinci aşamada Google-Hangout üzerinden İngilizce ve Türkçe video mülakat yapılacak. Vardiya projesi kapsamında 16. Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’ne katılacak öğrencilerin isimleri, 1 Mart 2018 tarihinde http://vardiya.iksv.org adresinde ilan edilecek.

Bienal süresince Venedik’e seyahat

Türkiye’den seçilecek katılımcıların İstanbul-Venedik ve Venedik-İstanbul uçak biletleri, Türkiye dışından seçilen başvuru sahiplerinin başvuru anında belirttiği şehirden Venedik’e gidiş için tren ya da uçak bileti ve aynı şehre Venedik’ten dönüş biletleri ekonomi sınıfı kategorisinde proje kapsamında karşılanacak. Vardiya boyunca 1 hafta Venedik’te kalacak öğrencilerin giderleri proje kapsamında anlaşma yapılan kurumlar vasıtasıyla karşılanacak ve öğrenci yurtlarında konaklama sağlanacak.

Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu

Türkiye Pavyonu’ndaki sergi, İKSV’nin koordinasyonunda, Schüco Türkiye ve VitrA’nın eş sponsorluğunda, TC Dışişleri Bakanlığı ile TC Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde gerçekleştiriliyor. Türkiye Pavyonu, İKSV’nin girişimi ve 21 destekçinin katkılarıyla Arsenale’de 20 yıllığına kiralanan uzun süreli mekânda ilk kez 2014 yılında Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde yer aldı.  

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayın.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :