İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde 22-23 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Yaşam Boyu Öğrenim Atölyeleri: Yetkinlikler, Yeterlilikler, Eylemler” programı, sosyal bilimlerden işletmeye, tasarımdan iletişim ve ekonomiye farklı alanlarda önde gelen profesyonelleri ve çeşitli üniversitelerden öğrencileri aynı çatı altında ağırlamaya hazırlanıyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Tasarım Bienali’nin paralel etkinliği olarak, ‘ico-D Yaşam Boyu Öğrenim Atölyeleri’nin ilk serisi olan ‘Yetkinlikler, Yeterlilikler, Eylemler: Tasarımcılar için Yaşam Boyu Öğrenim Atölyesi’ne ev sahipliği yapacak. 22-23 Ekim tarihlerinde santralistanbul’da düzenlenecek atölye çalışması, sosyal bilimler, işletme, kentsel planlama, tasarım, iletişim, eğitim, ekonomi, mühendislik gibi birçok farklı alandan profesyonelleri ve öğrencileri ağırlayacak.
Uluslararası/yerel uzman ve öğrencilerin; takım çalışması, sunum ve tartışmaları temel alarak görüşlerini aktaracağı programla, katılımcılara iletişim ağı fırsatı sunulması hedefleniyor. Atölyenin geliştirilmesi ve organizasyonu, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Görsel İletişim Tasarımı Programı ile ico-D Uluslararası Tasarım Konseyi (International Council of Design) ve IIDj Japonya Bilgi Tasarım Enstitüsü (Institute for Information Design Japan) işbirliğiyle yapılıyor.
Uluslararası Tasarım Konseyi Başkanı David Grossman ve diğer uluslararası/ulusal uzmanların katılımıyla gerçekleşecek olan atölyenin küratörlüğünü, ico-D Başkan Yardımcısı da olan İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihangir İstek ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Konuk Öğretim Üyesi ve IIDj Kurucu Ortağı Andreas Schneider birlikte üstlenecek.
Atölyenin çıktıları, Dünya Tasarım Zirvesi'ne sunulacak
Atölye, tasarımda yeni meslek eğitimi vizyonlarına yön vermek üzere ‘Yetkinlikler’, ‘Yeterlilikler’, ve ‘Eylemler’ başlığıyla üç alanı inceleyecek. Bu alanlar, yeni keşifleri, tartışmaları ve sunumları tutarlı bir şekilde yapılandırmak adına alt kümeleri de içerecek. Uzman anlatımlarıyla da beslenecek üç oturumda, küçük ekiplerin üç grupta etkileşimli olarak geniş kapsamlı bulgular üretmeleri bekleniyor. “Tasarımcılar için Yaşam Boyu Öğrenim Manifestosu”nun içeriği, üretilen bulgular ışığında oluşturulacak.
Oturumlarının, “Amaç ve Vakalar”, “Kişisel Planlar” ve “Gündem” başlığıyla düzenleneceği atölyenin çıktıları, 2017 yılında, Montreal’de düzenlenecek ilk Dünya Tasarım Zirvesi'ne sunulacak önerilere katkıda bulunacak.
Katılımın 40 kişi ile sınırlandırıldığı programa ön kayıt, http://cca.istanbul-a-z.info adresi üzerinden yapılabilir.