İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul, 6 Ocak Cumartesi günü Can Uzun’u ağırlıyor.
2017 yılından bugüne, mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunan İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul, 2024 yılında Cumartesi Aurası disiplinlerarası konferans dizisi etkinliklerini sürdürüyor.
6 Ocak Cumartesi günü saat 15.00’te AURA İstanbul’un Beşiktaş’taki merkezinde düzenlenecek konferansa, "Mimarlıkta Makine Öğrenmesi ve Uygulamaları" başlıklı konuşmasıyla Altınbaş Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı, Dr. Can Uzun konuk oluyor.
Stoneline desteğiyle düzenlenen etkinliğe katılım herkese açık ve ücretsizdir. Kontenjanın sınırlı olduğu etkinlik için kayıt gereklidir.
Detaylı bilgi ve kayıt için tıklayın
*
Can Uzun Hakkında
Dr. Öğr. Üyesi Can Uzun, 2012 yılında İTÜ Mimarlık Bölümünden mezun olduktan sonra 2014 yılında İTÜ Mimari Tasarım programında yüksek lisans derecisini tamamlamıştır. 2021 Yılında İTÜ Mimari Tasarımda Bilişim Doktora programından mezun olmuştur. Şu anda Altınbaş Üniversitesi lisans, yüksek lisans derecelerinde derslere girmekte ve Altınbaş Üniversitesi Mimarlık Bölüm başkanlığı görevini sürdürmektedir. Araştırma alanları makine öğrenmesi, derin öğrenme ve mimarlık ilişkili konuları kapsamaktadır.
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul Hakkında
İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul, uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Akademi, mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkileri konularında katılımcıların anlayış ve kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Akademi, çeşitli ilgili uzmanlık alanlarını bir arada barındırmayı ve genç katılımcılar için bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri eğitime uygun fiziksel alanları kapsayan bir stüdyo ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm katılımcıların ortak paydası, kentleşmiş bir toplumda gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tasarım ve mekân üretimi konularının etkilerini araştırmak ve keşfetmektir.