Cumartesi Aurası: Esen Çağlar & Olgu Çalışkan Şehir ve Ekonomi - 4

mimarizm.com / 15 Nisan 2020
18 Nisan'da online gerçekleşecek Cumartesi Aurası'nın konukları, Sanayi Bölgelerinin Geleceği: ‘Endüstri Şehirciliği’ başlıklı konuşmalarıyla Esen Çağlar ve Olgu Çalışkan olacak.

Cumartesi Aurası disiplinler arası konferans dizisi, 18 Nisan tarihinde Şehir ve Ekonomi serisinin dördüncü bölümünde, Sanayi Bölgelerinin Geleceği: ‘Endüstri Şehirciliği’ başlıklı konuşma ile Ekonomist Esen Çağlar ve Şehir Plancısı Olgu Çalışkan’ı ağırlıyor.

Katılımın herkese açık ve ücretsiz olduğu online etkinliğe kayıt için tıklayın.

Kayıt olan katılımcılara Zoom oturum linki, e-posta yoluyla iletilecektir. Etkinlik AURA İstanbul YouTube kanalından canlı olarak da yayınlanacaktır.

Şehir ve Ekonomi 4 Sanayi Bölgelerinin Geleceği: Endüstri Şehirciliği

- Değişen üretim biçimi ve ilişkileri bağlamında yeni nesil sanayi alanlarında öngörülen dönüşüm

- Yeni üretim teknolojileri ve emek profili bağlamında sanayi-kent ilişkisinin yeniden tanımlanmasına yönelik gereksinimler

- Şehirciliğin bu kadim sorunsalını yeniden gündeme getirirken iktisat, planlama ve tasarım üçgeninde çoklu bakış açısı

Şehir ve Ekonomi serisinin birbirinden bağımsız olarak da takip edilebilecek, ilk üç bölümünü incelemek için:
Şehir ve Ekonomi 1 – İstanbul’a Üç Farklı Perspektiften Bakış
Şehir ve Ekonomi 2 – Organize Sanayi Bölgeleri – Kent İlişkisi
Şehir ve Ekonomi 3 – Ekonominin Mekanı, Mekanın Ekonomisi ve Verimlilik Üzerine Notlar

 

*

Esen Çağlar Hakkında:

PAL Politika Analiz Laboratuvarı, Yönetici Ortak

Ankara’da yerleşik bir düşünce ve danışmanlık kuruluşu olan Politika Analiz Laboratuvarı’nın Yönetici Ortağı olan Esen Çağlar, ekonomik kalkınma sorunlarına yönelik çok disiplinli yaklaşımlar ile ilgilenmektedir.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) gibi çok taraflı uluslararası kuruluşlarla çalışmış ve Türkiye, Umman, Kazakistan, Filistin, Kıbrıs ve Etiyopya dahil olmak üzere çeşitli hükümetlere danışmanlık hizmetleri sunmuştur. Esen Çağlar, 2005 yılından beri üyesi olduğu, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nda (TEPAV) 2012-2015 yılları arasında İcra Direktörü Yardımcılığını üstlenmiş; Sanayi Politikaları ve Rekabet Gücü, Yerel ve Bölgesel Ekonomik Kalkınma ve Özel Ekonomik Bölgeler konularında araştırma programlarının yürütücülüğünü yapmış ve 40’ın üzerinde projeyi yönetmiştir.

2006’dan bu yana Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümünde ders veren Esen Çağlar, Harvard Üniversitesi Kennedy School of Government’tan Uluslararası Kalkınma ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisansı, Princeton Üniversitesi’nden de Politika ve Politik Ekonomi dalında lisans dereceleri sahibidir.

Olgu Çalışkan Hakkında:

ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde öğretim üyesi olan Dr. Olgu Çalışkan Mayıs 2013’te Delft Teknoloji Üniversitesi’nde (TU Delft, Hollanda) doktora derecesi aldı. Yayınları arasında Urban Compactness (VDM, 2009) başlıklı kitap, Built Environment (2011) dergisi için sayı editörlüğü ve aralarında Journal of Urban Design (2010/15), Journal of Architectural and Planning Research (2011), Urban Design International (2012) ve Urban Morphology (2017) bulunduğu uluslararası dergilerde makaleler yer almaktadır. İlgi duyduğu başlıca araştırma konuları; fiziksel planlama ve tasarım, kentsel morfoloji, kentsel tasarım kuram ve yöntemi ve şehircilikte görsel temsil biçimleridir. Halen ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı’nın koordinatörlüğünü yapmakta olup; ‘Plancılar İçin Yaratıcı Düşünce’, ‘Parametrik Kentsel Tasarım’ derslerini vermektedir. 2015 yılında Antalya Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması’nda Özer\Ürger Mimarlık ile birlikte birincilik ödülünü kazanan ve uygulama projesini hazırlayan ekipte yer alan O. Çalışkan’ın uluslararası ve ulusal kentsel tasarım yarışmalarında jüri üyelikleri bulunmaktadır.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :