Marmara'yı Oynuyoruz! Atölyesi

mimarizm.com / 22 Aralık 2022
24 Aralık günü Müze Gazhane'de gerçekleşecek Suyun Peşinde İstanbul atölyesinde Aslı Uludağ ve Kerem Ozan Bayraktar’ın tasarladığı masaüstü kart oyunu "Marmara" oynanacak.

Tasarım: Informal Project

Suyun Peşinde İstanbul projesi kapsamında Şehir Dedektifi'nin hazırladığı atölyelerde bu ay Marmara Denizi kurtarılmaya çalışılacak. Marmara Kültürleri Ağı projesi çalışmaları kapsamında Aslı Uludağ ve Kerem Ozan Bayraktar'ın tasarladığı masaüstü kart oyunu Marmara, sanatçı ve araştırmacı Kerem Ozan Bayraktar'ın yürütücülüğünde gerçekleşecek.

Bir Avrupa Birliği Projesi olan CultureCIVIC Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilen Suyun Peşinde İstanbul, 5 yaş ve üzeri çocukları ve herkesi kentsel miras kavramını “su” odağında düşünmeye davet ediyor. Suyun Peşinde İstanbul projesi kapsamında düzenlenen atölyelerin üçüncüsü Müze Gazhane evsahipliğinde gerçekleşecek.

10-14 yaş arasındaki çocukların katılımına açık atölye 24 Aralık Cumartesi saat 16:00-17:00’da gerçekleşecek. 16 kişilik kontenjanla sınırlı ücretsiz olan etkinliğe kayıt için tıklayın. 

Aslı Uludağ ve Kerem Ozan Bayraktar atölyeyi anlatıyor

"MARMARA”, Marmara Denizi’ndeki farklı ölçeklerdeki habitat ve canlıların ilişkilerine odaklanan bir kart oyunu. Oyundaki karakterler oyunu kazanmak için birbirleriyle ilişkilerini sürdürmeye çalışırken bir yandan da hızla değişen harita üzerinde sıkışmadan hareket etmeye ve çevrelerini değiştirmeye çalışıyor. Bireysel hayatta kalma mücadeleleri ile kolektif yaşamın zorlu taraflarını sembolize eden oyun, takım stratejisi ve şans faktörünün belirleyici olduğu eğlenceli bir beyin jimnastiği ile oyuncuları ekolojik düşünmeye teşvik ederken güncel çevre problemlerine ve çözümlerine dair farklı diyalog olanakları veriyor. 

Atölyede iki masa etrafında gruplar oluşturarak oyun oynayıp Marmara ekosistemi üzerine sohbet edip, işbirliği kurmanın zorluklarını ve faydalarını öğreneceğiz.

 

*

Şehir Dedektifi Hakkında

Şehir Dedektifi İnisiyatifi, çocukların sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama hakkını odak alan; çocukların şehirle, şehirlerin çocuklarla kurduğu iletişimi izleyen, belgeleyen, oyunlar ve tasarım araçları üreten bir sosyal girişimdir. Çocukların şehir deneyimini anlamanın disiplinler-arası bir yaklaşımla mümkün olabileceğine inanıyor ve bunun için özgün yöntemler geliştiriyoruz. Çocuk dostu şehirlerin kurulması için hak izleme projeleri ve savunuculuk faaliyetleri yürütüyor, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlere yönelik eğitim programları düzenliyor, çocukların şehri deneyimlemesini teşvik edecek haritalar üretiyor, katılım yöntemleri geliştiriyor ve uyguluyoruz.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :