Mimarlarla Masallar #14: Renda Helin Çilalioğlu Çizer

mimarizm.com / 23 Ekim 2022
Mimarlığın doğasında olan 'eleştirme içgüdüsünü' masallarla bir araya getirmeyi hedefleyen Mimarlarla Masallar söyleşilerinin 26 Ekim günü konuğu Renda Helin Design & Interiors Kurucusu Renda Helin Çilalioğlu Çizer.

Oyun Mu'nun, Mimarizm ve Müze Gazhane iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘Mimarlarla Masallar’ söyleşi serisi, mimarlarla birlikte masalların mimari öğretileri, mekansal algıları, karakter analizleri, olay kurgusu, iyi-kötü algısı, toplumsal eşitlik konuları, çocuklara kattıkları, çocuklardan aldıkları gibi çeşitli konuları eleştiriye sunuyor.

Moderasyonunu Oyun Mu'dan Merih Bengisu Yiğit’in yaptığı söyleşiler Ekim ayında Müze Gazhane’de Çarşamba günleri saat 19:00'da T Atölye’de yapılacak. 26 Ekim Çarşamba akşamı Renda Helin Design & Interiors Kurucusu – Y. İç Mimar Renda Helin Çilalioğlu Çizer'in konuk olarak yer alacağı etkinlik Robin Hood üzerinden gerçekleşecek.

Serinin ilk konuğu Fareli Köyün Kavalcısı masalı ile birçok üniversitede öğretim görevlisi olan Mimar Reha Benderlioğlu olmuştu. İkinci bölümde 2x1 Architects kurucularından Mimar Hakan Evkaya ile Çizmeli Kedi masalı üzerine sohbet edildi. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalı ile üçüncü bölüm konuğu ise Banu Uçak oldu. Dördüncü bölümde Mimar / Restorasyon Uzmanı Aslı Özbay Hansel ve Gretel masalı ile beşinci bölümde ise Mekan Araştırmacısı Ece Duran Uyuyan Güzel masalı ile konuğumuz oldu. Son olarak altıncı bölüm konukları ise Oz Büyücüsü ile MeMALondon kurucusu Y. Mimar Mert Eyiler ve Psikolog / Sinema Yazarı Sezen Sayınalp yayına konuk oldular. YouTube üzerinden canlı olarak yayınlan sekizinci bölüm konuğu ise Parmak Çocuk masalı ile ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Abdi Güzer’di.

Müze Gazhane'de yapılan söyleşinin ilk konuğu PDG Mimarlar Kurucu Ortağı Murat Şahin (Nasreddin Hoca), ikinci konuk ise Peyzaj Mimarı Enise Burcu Derinboğaz (Salon/Praxis) (Peter Pan) oldu. Son konuklar ise; Gulliver'in Gezileri ile do[x]architecture Kurucu Ortakları Mimar Dicle B. Özdemir ve Y. Mimar Kadir Uyanık oldu. Eylül ayında; Hiza Mimarlık Kurucusu Mimar Bünyamin Atan (Şahmeran) ve Aslı Mimarlık Firma Ortağı Mimar Hüseyin Tonguç Özcan (Don Kişot) konuk oldular. Ekim ayının ilk konuğu Piknik Works'ten Mimar Oğul Öztunç​ (Narcissus). oldu.

Mimarlarla Masallar; mekansal algılarımızı çocukluğumuzdan beri güçlendiren ve hayal gücümüzün olmazsa olmazı masallar toplumu nasıl şekillendirmiş? Dinlediğimiz ve okuduğumuz bu masallar sandığımız kadar masum mu? sorularının yanıtlarını arıyor. 

*

OyunMu Hakkında

Mimarlığın temeli olan 'ARAŞTIR, SORGULA, ÜRET, KAZAN' pratiğini topluma kazandırmayı hedefler. 'Çocuk ve Mimarlık'la da karşınıza çıkan OyunMu küçük dostlarımızın yaşadıkları çevreyi farkında olmalarını sağlar. Bunu her biri özel tasarlanmış oyunlar aracılığıyla gerçekleştirir. Çocuk ve Psikoloji atölyeleri, oyuncak tasarımları, basılı ve dijital yayınlar, enstalasyon çalışmaları gibi daha bir çok konuda multidisipliner çalısan bir ekibe sahiptir.

Renda Helin Çilalioğlu Çizer Hakkında

Renda Helin Çilalioğlu Çizer, Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden 2004 yılında mezun olmasının ardından Domus Academy Milano’ya kabul edilerek Endüstri Ürünleri Tasarımı üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Bu süreçte, Giovanni Lauda, Dante Donegani ve Francisco Gomez Paz gibi uluslararası alanda değerli isimlerin atölye çalışmalarına katılmıştır. İtalya’daki eğitim dönemi sonrasında Türkiye’ye dönerek, sektörün önde gelen firmalarında çalışmış ve danışmanlık yapmıştır. 2012 yılından bu yana yurt, konut, ofis, restoran vb. farklı yapı ve mekan tiplerine yönelik, mimari ve iç mimari tasarım çalışmalarına kendi firması bünyesinde, İstanbul’da yer alan ofisinde devam etmektedir. Renda Helin Çilalioğlu Çizer aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisidir.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :