Türkiye Tasarım Vakfı tarafından düzenlenen Şehir Konuşmaları serisi, 5 Mart Cumartesi 14:00'da Mert Eyiler ve Nil Aynalı'yı konuk ediyor.
Şehir Konuşmaları | Başlangıcın Başlangıcı
MeMALondon Kurucusu Mimar Mert Eyiler ve Mimar Nil Aynalı’nın konuk olacağı konuşmada Mert Eyiler’in şehrin üretimi ve şehirde cereyan eden ilişkiler, eylemler ve etkileşimler hakkında, özellikle son dönemde İstanbul-Londra arasında süregelen yaşantısıyla gelişen fikir ve birikimlerini paylaşıma açmayı amaçlıyor.
Nil Aynalı’nın modere edeceği söyleşi Eyiler’in birikimini bu bağlam üzerinden tartışmaya açıyor ve emek, üretim, çalışma, müşterek alan, eylem/fiiliyat ve şehirde cereyan eden ilişkiler içerisinde ‘bazen araç, bazense amaç olarak mimarlık neleri doğurabilir?’ ve ‘içinden geçtiğimiz zamanda mimar şehirde nasıl bir mimarlık yapabilir?’ sorularının peşine düşüyor. Yapılmış/yaşanmış olanlar üzerinden yeni geliştirici adımlar atmanın imkanını arıyor. Eyiler ve Aynalı, yeni bir başlangıç olarak ‘üçüncü bir yol’ kurmanın heyecanı üzerine konuşmak için “Başlangıcın Başlangıcı” söyleşi ile 5 Mart Cumartesi 14.00’da İskele’de.
Ayrıntılı bilgi ve kayıt için tıklayın
*
Mert Eyiler Hakkında
Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde, yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tamamladı. 1996-2006 yılları arasında NSMH’de Nevzat Sayın ile çalıştı ve 2007 yılında kendi pratiği olan MeMA’yı kurdu. 2008-2017 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde mimari tasarım stüdyolarında yer aldı. Arkitera Genç Mimar Ödülü ve “40 Under 40” seckisinde yer alan Eyiler, ulusal ve uluslararası başarılarının ardından pratiğini İngiltere’ye taşıyarak MeMALoNDoN’u kurdu, “Geleceğe Kaçış” temasıyla düzenlenen TEDxKaş konuşmacılarından biri oldu.
Nil Aynalı Hakkında
2005 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden, 2007 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans programından mezun oldu. Berlin ve İstanbul'da çeşitli mimarlık ofislerinde çalıştı. 2010 yılında EAA-Emre Arolat Architects ekibine katıldı. Aralarında Sancaklar Camisi'nin de bulunduğu bir grup projenin tasarım ve uygulama süreçlerinde yer aldı. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli sergilerin küratörlüğünü üstlendi ve panellere konuşmacı olarak katıldı. 2012 yılında Emre Arolat'ın küratörlüğünü yaptığı 1. İstanbul Tasarım Bienali Musibet sergisinin yardımcı küratörü olarak görev yaptı. 2013 yılında sanat-mekan ilişkisi üzerine odaklanan Yoğunluk sanat inisiyatifinin kurucu üyesi oldu ve 15. İstanbul Bienali'nde "The House" işiyle yer aldı. Fabrika (EAA-Emre Arolat Architects) ve Confidential: TC Strazburg Misyon Binaları (Atelier Han Tümertekin) kitapları ile Sanat ve Toplum dergisi: Kent ve Çağdaş Sanat sayısının editörlüğünü yaptı. 2014’ten itibaren İTÜ, Bilgi Üniversitesi ve Şehir Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu çeşitli okulların mimarlık bölümlerinde ders verdi ve stüdyo yürütücüsü olarak görev yaptı. Halen İTÜ Mimari Tasarım Doktora Programı ve İstanbul Üniversitesi Tasavvuf Anabilim Dalı ile ortak yürüttüğü "tasavvuf düşüncesinde mekan" konulu doktora çalışmasını sürdürüyor.