Sokak Bizim Derneği ile İTÜ Kent ve Kentlileşme Kulübü işbirliğinde düzenlenen etkinlik, 7 Mayıs Cumartesi günü Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi’nin sokaklarında ve TAK Kadıköy’ün ev sahipliğinde gerçekleşecek.
Yaşadığımız kentin sokaklarına dair farkındalık yaratmayı amaçlayan “Sokaktan Sokağa” etkinliği, kentlilerin yaşadıkları sokaklara farklı bir gözle bakmalarını, daha önce fark etmedikleri detayları keşfetmelerini ve bunu eğlenceli bir yöntemle yapmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda bir günlük bir oyun kurgulayan Sokak Bizim Derneği ile İTÜ Kent ve Kentlileşme Kulübü sizleri sokağa çıkmaya davet ediyor.
Davet metninde şu bilgiler yer alıyor:
“Baktık ki raflarda kar kürelerinin yerini güneş gözlükleri alıyor, kaptık haritaları çıktık sokağa. Kadıköy sokaklarını karış karış gezdik, döndük, dolaştık kendimizi Yeldeğirmeni’nde bulduk, sonra durduk düşündük: Bu Yeldeğirmeni’nin kokusu mu başka, dokusu mu? Yaz geldi dedik, gezmek dolaşmak dedik, nereden çıktı şimdi bu soru diye sitem etmeye başladıysan dur çünkü tam da bu noktada sana bir sürprizimiz var! Senin için uygun bir renk, bir sokak ve bir kelime bulduk. Gel, grubunu seç, kelimeni al, sokağa çık, sonra etrafına bak düşün; bu kelime, bu Yeldeğirmeni sokağının kokusu mu, dokusu mu? 7 Mayıs 2016 tarihinde TAK binasında toplanıyoruz, sonra başlıyoruz koşmaya, sokaktan sokağa...”
Etkinliğe katılmak isteyenlerin, 2 Mayıs 2016 Pazartesi gününe kadar internet üzerinden başvurularını gerçekleştirmeleri bekleniyor.
Sokak Bizim Derneği
İnsan odaklı şehirler ve sokaklar için çalışan Sokak Bizim Derneği; belediyeler, yerel halk ve diğer STK’lar ile işbirliği içerisinde çalışarak özellikle sokaklar, kamusal alanlar ve sürdürülebilir ulaşım konularında farkındalık çalışmaları, projeler, etkinlikler ve gerçekleştiriyor. Derneğin en bilenen projeleri ‘Ayda Bir Gün Sokak Bizim’ etkinlikleri ve ‘Kaldırım Nerede?’ kampanyasıdır.
İTÜ Kent ve Kentlileşme Kulubü
Kent ve kentlileşme kulübü İtü mimarlık fakültesi şehir ve bölge planlama öğrencilerine ait bir kulüptür. Kulübün kurulma amacı üniversite eğitimini gerçek hayatla engtre edebilecek atölye, söyleşi, panel, tartışma vb ortamlar oluşturmak ve bu ortamlarda öğrenci ve öğretim görevlilerini buluşturmaktır.