YAPI MASTER CLASS – Mimari Ustalık Sınıfları ve Özel Fuar Turları

mimarizm.com / 29 Mart 2024
6. yılındaki YAPI MASTER CLASS; 18, 19 ve 20 Nisan günlerinde “İş Birliği” ana temasıyla Özge Meriç ve Volkan Taşkın moderatörlüğünde gerçekleşecek.

YAPI MASTER CLASS özel fuar turları ve söyleşilerinden birine, ikisine veya tümüne kayıt yaptıran ziyaretçiler, moderatorler ile fuar alanı içinde günde toplam 6 standa ziyaret gerçekleştirecek ve ziyaretler sırasındaki yürüyüş boyunca konukların katılımıyla farklı tematik sohbetleri dinleme şansı yakalayacak.

degostudio & Studio OM Kurucu Ortağı Özge Meriç ve degostudio & Studio Pines Kurucu Ortağı Volkan Taşkın moderatörlüğünde 18, 19, 20 Nisan günlerinde gerçekleşecek tur ve söyleşilerden birine veya tümüne kayıt yaptıran ilgililer ile, Fuar Alanı içinde gün bazında 6 toplamda 18 standa ziyaret yapılacak.

Tema: “İŞ BİRLİĞİ”

Yerinde malzeme uygulamaları için yapılan stant ziyaretlerinde moderatörlere eşlik edecek ve ardından tematik söyleşi gerçekleştirecek uzman mimar ve mühendis isimler “İŞ BİRLİĞİ” ana temasında konuşacak. Uygarlık iş birlikleri üzerine kurulmuştur. Uygarlıkların tarihi aslında bir yanıyla iş birliklerinin tarihidir. Bu iş birliklerinin bozulması çoğu zaman kriz noktaları yaratmış, insanlık bu kriz noktalarından yeni iş birlikleri kurarak kurtulmuştur.

Fiziksel çevreyi de inşa eden yine bu iş birlikleri olmuştur. Bu iş birliklerinin kapsamı, teknoloji, sosyal ve ekonomik gerçeklikler, meslek tanımlarının değişmesi ve çeşitlenmesi ile yine ve yeniden tanımlansa da, iş birliğine olan ihtiyaç hiçbir zaman değişmemiştir. 21. yüzyılın ilk çeyreğinde de, artan çevre sorunları, dijitalleşen dünya, hızlanan iş ve sosyal hayat, yapı sektöründeki iş birliklerinin de yeniden tanımlanması ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.

Yapı Master Class 2024, üç günlük maratonda, iş birliklerinde yaşanan bu değişimin izini sürmeyi hedefliyor. Yapı sektöründe değişen iş birlikleri neler, hangi yeni iş birliklerine ihtiyacımız var ve meslek eğitimleri hangi olası iş birliklerinin kapısını aralıyor? Aldığımız eğitimler, kariyerlerimiz, mesleki ve kişisel alışkanlıklarımız, dünyaya bakışlarımız bu iş birliklerini nasıl etkiliyor? Bizler yeni iş birliklerine ne kadar açığız? Dikey ve hiyerarşik yapılanmaların yerini yatay ve dönüşen yapılanmalar alırken iş birliği kavramını yeniden nasıl ele almalıyız?

Bu soruların ve daha fazlasının cevaplarını üç günlük maratonda konuklardan dinlenecek.

Bu sohbetler ve stant ziyaretleri ile tur katılımcılarına etkileşimli bir fuar deneyimi sunulurken, ziyaretler sonunda gerçekleşecek söyleşilerdeki etkinliklerin konukları olan usta mimar ve mühendislerle doğrudan bağlantı kurma imkanı yaratılacak.

Etkinlik, mimari ofislerin proje süreçlerine yön veren ya da kendi ofisini yöneten genç profesyonelleri, ürün tedarikçilerini, satınalmacıları, yüksek lisans ve doktora seviyesinde akademik çalışmalarına devam eden öğrencileri, mühendis ve malzeme uzmanları ile konuk mimarlarla doğrudan etkileşim sağlayan bu buluşmaya katılmak isteyen sektör profesyonellerini Yapı Fuarı’na davet ediyor.

2024 Programı ve Konukları

Mimarlıkta İş Birliği Aracı Olarak Teknoloji – 18 Nisan, Perşembe

• 10:30-15:30 / Fuar turu ve stant ziyaretleri
• 15:30-16:30 / Gün sonu söyleşisi

Bu alt temada üç mimarın teknolojiyi merkeze alan kariyerlerini inceliyor ve süreçte yaşadıklarını, kurdukları iş birliklerini, mimarlık eğitiminin profesyonel hayatlarına kattığı değerleri kendilerinden dinlenecek. Tasarım ve mimarlık eğitiminin iletişimde, iş birliklerini hayata geçirmede ve teknoloji merkezli sorunlara çözüm geliştirme konusundaki etkileri irdelenecek. 

M. Can Tanyeli – Mimar, Akademisyen

Mehmet Berk Bostancı – Tasarımcı, Enstalasyon Sanatçısı, Öğretim Görevlisi

Suat Batuhan Esirger – Kozalak Kurucu Ortağı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğr. Gör., Y. Mimar

Volkan Taşkın – degostudio & Studio Pines Kurucu Ortağı 

Sürdürülebilir Tasarım için İş Birliği – 19 Nisan, Cuma

• 10:30-15:30 / Fuar turu ve stant ziyaretleri
• 15:30-16:30 / Gün sonu söyleşisi

Bu alt temada yeşil yapılara odaklanan Master Class 2024, üç farklı meslek grubundan konukları ile yeşil ve sürdürülebilir tasarımları gerçekleştirmek için gerekli işbirliklerinin izini sürüyor. Su yönetimi, geri dönüştürülebilir yapım sistemleri ve yeşil yapı süreç danışmanı olan konuklar, sürdürülebilir fiziksel çevreleri tasarlamak ve hayata geçirmek için nasıl işbirliklerine ihtiyaç duyduğumuzu kendi deneyimleri üzerinden aktaracak. 

Dilara Akülke – Based Landscape Architecture Kurucu Ortağı, Peyzaj Mimarı

Nazar Şigaher – Daedalus Furniture Kurucu Ortağı, Ürün Tasarımcısı

Özge Meriç – degostudio & Studio OM Kurucu Ortağı

Serter Karataban – Teamfores Kurucusu, Mimar 

Olasılıklar Atlası: Tasarımda ve Yapıda Yeninin Rotası – 20 Nisan 2023, Cumartesi

• 10:30-15:30 / Fuar turu ve stant ziyaretleri
• 15:30-16:30 / Gün sonu söyleşisi

Malzeme teknolojisinde yaşanan değişimler, sosyal etkilerin merkeze alındığı tasarım süreçleri, teknolojik gelişimleri merkeze alan girişimler ve daha fazlası… Yapı sektörü için olasılıklar hiç olmadığı kadar fazla ve bu olasılıklar denizinde hedefimize ulaşmak için yeni rotalara ve yeni işbirliklerine ihtiyacımız var. Olasılıklar Atlası, tasarımda ve yapıda yeninin rotasını girişimcilere, malzeme uzmanlarına, tasarımcılara soruyor, geleceğin haritasını çizmeye çalışıyor.

Özge Meriç – degostudio & Studio OM Kurucu Ortağı

Cihan Şirolu – 700DCC Tasarım İletişim Danışmanlığı Kurucu Ortağı, iF Design Award Türkiye ve UAE Temsilci Ofis Türkiye

Simge Goorany – CIRCULA Kurucusu, Mimar, Girişimci

Volkan Taşkın – degostudio & Studio Pines Kurucu Ortağı

 

Gezilecek Stantlar

Gezilecek ürün grupları: Sismik Yalıtım, Yangın Yalıtımı, Isı-Su-Ses Yalıtımı, Akıllı Ev Sistemleri, Akustik Çözümler, Mobilya Aksesuvaları, Kapı-Pencere-Dış Cephe, Çatı Ürünleri, Elektrik Tesisat, Sıhhi Tesisat

Başvuru: YAPI MASTER CLASS BAŞVURU başlığı ile content@icaevents.com.tr mail adresine aşağıdaki maddelerde yer alan tüm içeriklerin gönderilmesi gerekmektedir.

Başvuru yapmak için, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2024’e online davetiye alınması zorunludur.

- Ziyaretçi kartınızın dijital kopyasını bilgisayarınıza ya da telefonunuza kaydedin.

- Kendinizi, mesleğinizi ve ilgi alanlarınızı tanıttığınız özgeçmiş yazınızı hazırlayın. (meslek/eğitim, firma/okul, görev/lisansüstü eğitim derecesi bilgileri ile)

- Katılmak istediğiniz günü seçin (biri, ikisi ya da her üçüne de başvurabilirsiniz.)

- Neden bu tur ve söyleşiye katılmak istediğinizi kısaca belirtin.

Kişi sayısı: Her gün için kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.

Önemli Notlar:
• Kayıtlar başvuru sırasına göre değerlendirilecektir.
• Yapı Master Class’a katılacak kişilerin belirlenmesiyle kendilerine fuar alanı içindeki buluşma noktası ve gün akışı detayları iletilecektir.
• Merkezi Noktalar ve Fuar Alanı arasında çift yön Ücretsiz Otobüs Seferleri 17-20 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır. Merkezi nokta bilgilerine ve saatlerine websitemizdeki ulaşım sekmesinden ulaşabilirsiniz.
• Katılımcılara sertifika verilecektir.
• Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, programda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :