YEM'de YTÜ Mimarlık Fakültesi Mimari Tasarıma Giriş (MTG) Stüdyoları Semineri
yapi.com.tr /
09 Kasım 2010
YEM'de YTU Mimarlık Fakültesi Mimari Tasarıma Giriş (MTG) Stüdyoları Semineri
Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), bu akşam gerçekleşecek Ma Yansong Konferansı öncesi 16:00-17:00 saatleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimari Tasarıma Giriş (MTG) Stüdyoları Semineri'ne ev sahipliği yapıyor. 'Örüntüler, Geometri ve Tasarım' üst başlığını taşıyan seminerde, Salih Küçüktuna ve Alper Derinboğaz'ın 'Performativity and Gradients in Design' ile Burcu Beşlioğlu'nun 'İlhan Koman'ın Biçim Serileri' başlıklı sunumları yer alıyor.
Performativity and Gradients in Design
"Formu bir nesnenin güçler diyagramı olarak ele alıp fonksiyon ile entegre etmek düşüncesi, kuşkusuz günümüz tasarımına farklı bir yön kazandırmıştır. Performansın; dinamikler, vektörler ve güçler diyagramından evrimleştiğini varsayarsak, alternatif-deneysel tasarım üretimi modelleri ile günümüz enstrümanlarının entegrasyonu da performatif tasarımın en önemli sorusunu oluşturmaktadır".
Salih Küçüktuna
2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 1998 - 2004 yılları arasında GAD Mimarlık'ta tasarımcı mimar olarak çalıştı; 2004 yılından itibaren Uras&Dilekçi Mimarlık'ta çalışmaya başladı. 2008 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde tasarım stüdyolarında konuk öğretim görevlisi olarak ders vermeye başladı. 2007 yılından itibaren Uras&Dilekçi Mimarlık'a ortak olan Küçüktuna, çalışmalarını burada sürdürmekte.
Alper Derinboğaz
2004 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden onur derecesiyle mezun oldu. Fullbright Bursu'yla UC Los Angeles'da yüksek lisansını tamamladı. Los Angeles ve İstanbul'da ekolojik gökdelenden saunaya, farklı ölçeklerde projelerde proje mimarı olarak görev aldı. Uluslararası ve ulusal mimarlık yarışmasında ödüller aldı. Şu anda kişisel projelerinin yanısıra Mimari Tasarım Yüksek Lisans programında 'Mimarlıkta Hesaplamalı Teknolojiler' dersi veriyor ve parametrik tasarım danışmanlığı yapıyor.
İlhan Koman'ın Biçim Serileri
"Heykel sanatçısı İlhan Koman, ağırlıklı olarak 1970 - 1986 yılları arasında matematik kavramlarla tasarladığı biçimler üzerinde çalışmıştır. Bu çalışmalara Pi Serisi, 3B Möbius ve Türevleri, Hiperformlar ve Sonsuzluk Serileri gibi geliştirilebilir biçim serileri örnek gösterilebilir. Koman'ın biçim serileri tasarım yaklaşımları ile güncel sayısal tasarım kavramları ile benzerlikler göstermektedir. Bu anlamda Koman'ın çalışmaları, erken birer hesaplamalı tasarım örneği olarak ele alınabilir. Bu sunum, Koman'ın özgün sanat yaklaşımından ve özellikle biçim serilerindeki tasarım anlayışının güncel sayısal tasarım kavramları ile nasıl ilişkilendirilebileceğinden bahsedecektir".
Burcu Beşlioğlu
1980 yılında doğan Beşlioğlu, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde tamamladı. Yüksek lisans derecesini 'Sanalın Gerçekleşmesi: Mimarlıkta Yeni Mekan-Zaman Anlayışları' başlıklı teziyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden aldı. 2007 yılından bu yana Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Bilgisayar Ortamında Mimarlık Bilim Dalı'nda doktora yapmakta olan Beşlioğlu, Doç. Dr. Şebnem Yalınay Çinici danışmanlığında 'Türkiye'de Hesaplamalı Tasarım Kültürü' isimli doktora tez çalışmasını da sürdürüyor. Beşlioğlu, halen Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde araştırma görevlisi.
İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın