Tekstil mühendisi Sibel Ege tarafından düzenlenen etkinlik sonunda katılımcılar, iç mekan tasarımı için kumaş seçerken daha yüksek farkındalığa sahip olacaklar.
İç mekan tasarımında kumaş seçimi yaparken trendlere ve konsepte önem veriyorsunuz, peki seçtiğiniz kumaşları gerçekten tanıyor musunuz?
İç mekan tasarımında trendlerin ve konseptin göz önünde bulundurulmasına ilaveten, asıl fark yaratacak kriter, kumaşları tanımak ve bu doğrultuda seçim yapmaktan geçmektedir. Bu workshopta, iç mekan kumaşlarında kullanılan doğal ve sentetik liflerden başlayarak, dokuma ve örme kumaş üretim yöntemleri ile kumaş boya ve baskı çeşitlerinden bahsedilecek, bazı ev tekstili kumaşları incelenecektir. Workshop sonunda katılımcılar, iç mekan tasarımı için kumaş seçerken daha yüksek farkındalığa sahip olacaktır.
Kumaşlara ilgi duyan tüm katılımcılara açık olan etkinliğe kayıt yaptırmak için tıklayın.
Eğitmen hakkında:
Sibel Ege, 2003 yılında İTÜ Tekstil Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yerel ve uluslararası firmalarda merchandising, satınalma, sourcing operasyonlarını yürütüp yöneticilik yapmıştır. Kumaş, tekstil konfeksiyon, deri konfeksiyon ve aksesuar koleksiyonları üzerinde çalışmalarını sürdürmüştür. 2008-2009 yıllarında Koç Üniversitesi'nde aldığı MBA Yönetici Geliştirme eğitiminden sonra, 2010’da kendi girişimi Ren Sourcing'i kurmuştur. Avrupalı ve Uzakdoğulu kumaş firmalarıyla iş birliği yaparak Türkiye'deki ünlü markalara ve tasarımcılara hizmet vermektedir. Avrupalı markaların ihtiyaçlarına yönelik olarak Türkiye'den giyim ve aksesuar tedarik desteği sağlamaktadır. 2017’de UAL London College of Fashion'da Fashion Buying & Merchandising eğitimi almıştır. Tekstil ve moda dünyasına ilgi duyan kişilerle tecrübelerini ve bilgilerini paylaşmak, her zaman hedefleri arasında olmuştur. 2015’te Faruk Saraç Meslek Yüksek Okulu'nda kumaş ve tekstil konularında ders vermeye başlamıştır. 2016’da Vakko Esmod’la birlikte organize etmeye başladığı kumaş ve tekstil içerikli diploma, sertifika ve kurumsal eğitim programlarına, Türkçe ve İngilizce dillerinde halen devam etmektedir.