20. Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi

mimarizm.com / 19 Eylül 2007
20. Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen 20. Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi´nin ana teması bu yıl ´Erk ve Mimarlık´ olarak belirlendi. Kongre Türkiye'de toplumsal, ekonomik ve kültürel alanlarda sıkıntılı bir dönüşüm süreci yaşayan mimarlığın ve  kentimizde yaşanan mimari olumsuzlukların gerçek nedenlerini kavramak, tartışmak ve çözüm önerileri üretmek hedefini taşıyor.

Kongrede irdelenecek olan soranlar şu alt başlıklar altında toplandı:

• ´Siyasal erk ve mimarlık´ ; yasa hazırlayıcılardan, uygulama/ihale sürecine ve meclis üyelerine kadar uzanan siyasi yapılanma ile mimarlık ilişkisi,

• ´Ekonomik / parasal erk  ve mimarlık´ ; yatırımcılar ile mimarlık ilişkisi,

• ´Toplumsal erk ve mimarlık´ ; toplum kuruluşları, meslek örgütleri ile mimarlık ilişkisi.

KONGRE TAKVİMİ

Bildiri Özetlerinin Teslimi :
26 Ekim 2007 Cuma

Bildiri Özetlerinin Değerlendirilmesi ve İkinci Duyuru : 16 Kasım 2007 Cuma

Bildiri Tam Metinlerinin Teslimi
: 11 Ocak 2008 Cuma

Bildiri Tam Metinlerin Değerlendirilmesi ve Son Duyuru:
8 Şubat 2008 Cuma


YÖNTEM

Kongre'de, alt başlık açılımları olarak belirlenen sorulara cevap arayacak tartışmaların ve irdelemelerin yapılması amaçlanıyor. Oturumlarda görsel sunuşlara ağırlık verilmesi bekleniyor. Bildirilerin görsel sunuşlarıyla birlikte yayınlanarak, değerli bir belgelik oluşmasının sağlanması planlanıyor. Kongreye başvurular Bilimsel Kurul tarafından değerlendirilerek, seçilecek bildiri ve afişlerin yanı sıra çağrılı sunuşlara da yer verilecek.


KATILIM BİÇİMLERİ VE FORMAT


Bildiriler için 300-400 kelimelik bir özet gerekli. Özet metinler Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanacak. Poster sunuşlar için 100-200 kelimelik bir taslak isteniyor. Taslaklara jpg formatında iki şekil eklenebilir. Taslaklar Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanacak. Ana dili Türkçe olmayan katılımcılar yalnızca İngilizce özet / taslak gönderebilirler. Gönderilen özet veya taslaklarda bildiri veya poster sunuşuyla ilgili seçim mutlaka bildirilecek.

Özet veya taslakları kabul edilen katılımcılara, tam metinlerin veya posterlerin final sunuş standartları, kabul için yapılacak ikinci duyuruda daha sonra bildirilecek.

Yazılı malzemeler Ms Word dosya olarak hazırlanıp e-posta ile veya bir kopya disket/CD ve bilgisayar çıktısı olarak aşağıdaki adrese teslim edilecek. Görsel malzemeler jpg formatında en az 300 dpi çözünürlükte hazırlanmalı. Türkçe ve İngilizce bildiri özeti veya poster taslaklarının başında; birinci satırda bildiri/poster başlığı, ikinci satırda bildiri/poster sahiplerinin unvanı, adı ve soyadı üçüncü satırda kurumu ve iletişim bilgileri yer almalı.


KONGRE KATILIM ÜCRETİ
Bildirileri veya posterleri kabul edilen katılımcıların BİLDİRİ VEYA POSTER BAŞINA ödeyecekleri KATILIM BEDELİ 100 YTL olarak belirlendi.


Katılım bedellerinin, en geç 22 Şubat 2008 tarihine kadar Denizbank Bursa Şubesi 536083 no'lu Mimarlar Odası Bursa Şubesi hesabına yatırılarak, banka dekontunun 0 224 273 1020 numaralı faksa gönderilmesi gerekiyor.

PANEL

Kongre sonunda düzenlenecek panelde, kongrede sunulan bildirilerle ele alınan konular, sonuç bildirgesi oluşturulacak şekilde tartışmaya açılacak.


BAĞLANTILI ETKİNLİKLER

Kongre'nin yapılacağı fuar alanında, 19 - 23 Mart 2008 tarihleri arasında Mimarlar Odası Bursa Şubesi & Tüyap Bursa Fuarcılık tarafından "Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı" düzenlenecek; ayrıca sergiler ve mimarlık öğrencilerine yönelik çalışma atölyeleri (workshop) yer alacak.


BİLİMSEL KURUL

Bora Akçay, Y.Mimar

Nilüfer Akıncıtürk, Y. Mimar, Prof. Dr

Aydan Balamir, Y. Mimar, Doç. Dr.

Neslihan Dostoğlu, Y. Mimar, Prof. Dr.

Sümer Gürel, Y. Mimar, Prof. Dr.

Yücel Gürsel, Y. Mimar

Bilge Işık, Y. Mimar, Doç. Dr.

Baran İdil, Y.Müh. Mimar

Mete Tapan, Y. Mimar, Prof. Dr.

Murat Taş, Y. Mimar, Öğr. Gör. Dr.

H. Bülend Tuna, Mimar

Alper Ünlü, Mimar, Y. Mimar, Prof. Dr.



MİMARLAR ODASI BURSA ŞUBESİ


XI. DÖNEM YÖNETİM KURULU

Melih Türa, Mimar

Kenan Akan, Y.Mimar

Gökhan Yıldız, Mimar

Şenol Şimşek, Mimar

Murat Taş, Y. Mimar, Öğr. Gör. Dr.

Nizamettin Kaya, Mimar

Ozan Ergün, Mimar


Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :