Atölye 3 Dönüşüm Workshop Sergisi
mimarizm.com /
29 Mayıs 2019
Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından gerçekleştirilen, “Geri Dönüştürülmüş Atıkların 3 Boyutlu Yazıcı Teknolojisiyle Yeniden Kullanımı Üzerine Bir Atölye Çalışması”nın ürünleri 31 Mayıs’a kadar Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde görülebilir.
Maltepe Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi Emel Cantürk, Dr. Öğr. Üyesi Yekta Özgüven ve Dr. Öğr. Üyesi A. Kumsal Şen Bayram tarafında yürütülmekte olan “Geri Dönüştürülmüş Atıkların 3 Boyutlu Yazıcı Teknolojisiyle Yeniden Kullanımı Üzerine Bir Atölye Çalışması” başlıklı Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında, Mimarlık İngilizce Bölümü mezunlarımız D. Gizem Karaoğlu ve Gizem Özyaycı'nın asistanlığında 15-18 Mayıs 2019 tarihleri arasında Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Hangar'da "Atölye 3 Dönüşüm" başlıklı bir atölye çalışması gerçekleştirildi.
Mimarlık ve Mimarlık İngilizce Bölümleri'nden 31 öğrencinin katılımcı olarak yer aldığı atölye çalışmasında, katılımcılardan kendilerine verilen farklı tasarım yöntemleri ile kent mobilyaları tasarlamaları beklendi ve atölye çalışmasında tasarlanan ürünlerin 20-21 Mayıs 2019 tarihleri arasında üç boyutlu yazıcılarda prototip baskıları alındı.
Atölye çalışmasının ürünleri (paftalar, maketler ve 3 boyutlu yazıcı ile basılan prototipler), 22-31 Mayıs 2019 tarihleri arasında Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde sergileniyor. Sergi sırasında üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan oylama sonucunda en çok oy alan tasarımlar, 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle 1/1 basılarak, üniversitede kullanıma sunulacak.
*
Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi; projenin ve atölyenin her aşamasındaki destekleri için Sayın Prof. Dr. Özay Gürtuğ’a, 3 boyutlu prototip baskıların alınmasında, İTÜ Mimarlık Fakültesi İnovasyon ve Modelleme Laboratuvarı’nı bize açan ve her türlü desteği sağlayan sevgili Dr. Öğr. Üyesi Sema Alaçam’a, 3 boyutlu yazıcı teknolojisine ilişkin verdiği danışmanlık ve eğitimler için sevgili Can Onart’a, Eğitimler için bize kapılarını açan ve tüm üretim süreçlerini üstlenen İTÜ Magnet FabLab - Tridi Atölye’ye, teşekkür eder.
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın