1. Ankara Şehircilik Bienali

mimarizm.com / 07 Ağustos 2023
İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı tarafından, "Kentte Bir Arada" sloganı ile ilki düzenlenecek Ankara Şehircilik Bienali, 13-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. 1. Ankara Şehircilik Bienali

2018 yılından bu yana şehircilik kültürü alanında faaliyet gösteren İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı, vakıf senedinde tanımlı iki ana faaliyetten birisi olan İlhan Tekeli Şehircilik Bienali’ni “Ankara Şehircilik Bienali” ismi altında gerçekleştirmeyi planlıyor. 2023 Ankara Şehircilik Bienali, kentlilerin “bir aradalık” üzerinden kendilerini var etmeleri, bir toplumu oluşturma ihtimalleri ve yöntemleri üzerine düşünmeyi amaçlamaktadır. Farklı düşüncelerin ve pratiklerin bir araya gelip fikir alışverişinde bulunabileceği, tartışıp oydaşmanın öğrenilebileceği bir kamusal kültürün oluşturulmasına ihtiyacın olduğu görülmektedir. Bu ihtiyaç etrafında şekillenen bienal etkinlikleri; bir arada var olma, düşünme, tartışma, tasarlama, üretme ve oydaşma pratiklerine ev sahipliği yapacaktır.

Eş-kuratörlerinin Doç. Dr. S. Bahar Yenigül (Gazi Üniversitesi) ile Doç. Dr. Deniz Altay Kaya (Çankaya Üniversitesi) olduğu Ankara Şehircilik Bienali’nde planlanan etkinlikler dört alt başlık altında toplanmaktadır:

1) Kentte birlikte düşünme, konuşma ve sorun çözme,
2) Kentte birlikte rekreasyon,
3) Kentte birlikte sanat,
4) Kentte birlikte üretmek ve öğrenmek.

Vakfın, Mayıs ayında başladığı hazırlıklar tüm hızıyla devam etmektedir. Bienal kapsamında Ankara'da bulunan üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, bağımsız gruplar yanı sıra Kent Araştırmaları Enstitüsü/İdealkent, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı, Ankara Kent Konseyi, Ankara Ticaret Odası ile işbirliği yapılmaktadır. Etkileşim içinde olunan gruplar içinde araştırmacılar, sanatçılar, düşünürler, şairler, yazarlar yanı sıra daha birçok farklı hayat tecrübelerine sahip insanlar bulunmaktadır. Amaç; bu hayat tecrübelerinin kentte bir arada yapılan eylemin parçası olmasını sağlamak, kent ve kent bilincine katkı sağlamak, kent yaşamına anlam katmaktır. 

Etkinliğe katkı sağlamak için tıklayın


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter : 1000