Akılcı Otel Çözümleri için Doğru Malzeme

yapi.com.tr / 18 Nisan 2013

Otel projelerinde ıslak mekan ve yangın güvenliği problemleri

Sunumunda öncelikle yangın güvenliği problemlerine değinen SG Küresel Pazarlama Yöneticisi John Nelson da, önceliğin insanların zarar görmeden tahliye edilmesi olduğunu söyledi. Olası bir yangın durumunda ateşin yayılmasını önlemek gerektiğine dikkat çeken Nelson, bunun da yangın dayanımı yüksek malzemeler ve sistem anlamına geldiğini kaydetti.

John

Özellikle kaçış yollarında ve iç mekanlarda yüksek standartta yangın dayanımı sunan malzemeler kullanılmasının hayati öneminin altını çizen Nelson, bu anlamda alçı panellerin çok başarılı bir performans sergilediğini vurguladı. Malzemelerin yangın tepkimelerini ölçen standartların ülkelere göre farklılıklar gösterebildiğini anımsatan Nelson, ancak standartların ortaklaştırılması yönünde bazı çalışmalar yapıldığını da sözlerine ekledi. Nelson, olası bir yangının komşu binaları da etkilememesi için bazı yapısal önlemler alınmasının gerekliliğine de değinerek, binaların yangın dayanımının da dereceleri olduğunu söyledi ve burada binanın yaşının, türünün, yüksekliğinin, kullanılan malzemelerin belirleyici olduğunu ifade etti. Islak hacimler içinse "Doğru tasarımla doğru malzemeler buluşturulmalı" diyen Nelson, seçilen malzemelerin dayanıklılığının ve bakım maliyetlerinin de gözardı edilmemesi gerektiğini aktardı.


"Her sorun akıllı bina teknolojisiyle çözülmez"

HAS Mimarlık Kurucu Ortağı Y. Mimar Ayşe Hasol Erktin , bugüne kadar hayata geçirdikleri otel projelerinde üç ana ilke üzerinde durduklarını söyledi. Erktin bu ilkeleri yenilikçilik, sürdürülebilirlilik ve çoklu uzmanlık olarak sıraladı.  "Her şey akıllı bina teknolojisiyle çözülmez" diyen Erktin, şöyle devam etti: " Önce biz mimarlar akıllı tedbirler almalı, daha sonra teknolojinin sunduğu imkânlardan faydalanmalıyız."

Otel projelerinde sürdürülebilirlilik konusuna değinen Erktin, " Doğaya zarar vermeden, doğayla çatışmadan, tasarruflu ve kendine yeten projeler geliştirmeliyiz" dedi. Alçı levhaların doğayla dost olmasının yanında birçok avantaj sağladığını söyleyen Erktin, " Alçı levhalar önemli oranda yer tasarrufu sağlıyor. Bunun yanında kolay uygulanıyor ve esnek bir yapıya sahip. Sökülebilir olması, farklı malzemelere uyumu ve yuvarlak form vermeye uygun yapısı ile işimizi kolaylaştırıyor " dedi. 30 yıl önce uygulanan sistemlerle karşılaştırıldığında alçı levhaların önemli bir görev üstlendiğini söyleyen Erktin, " Belki ilerde tek bir levha olur ve bizim işlev anlayışımızı anlayarak şekillenir. Böyle yeni teknolojiler için araştırmalara devam edilmeli" diye konuştu.


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :