Çok Katlı Çelik Yapılar Konusunda Uzman İsimler Türkiye'ye Geldi

Aslı Elitsoy / 02 Mart 2009

Florea Dinu

Türk Yapısal Çelik Derneği'nin (TUCSA), Romanya Yapısal Çelik Derneği (APCMR) ile birlikte geliştirdiği "Yapısal Çelik Sektörüne Yönelik Kültürel Paylaşım" adlı Avrupa Birliği (AB) projesi çerçevesinde düzenlenen "Deprem Bölgelerinde Çok Katlı Çelik Yapılar" semineri, Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) gerçekleştirildi. Seminere, Timisoara Politechnica Üniversitesi Öğretim Üyesi ve APCMR Başkanı Prof. Dr. Dan Dubina ile Timisoara Politechnica Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Florea Dinu katıldı.


Dr. Florea Dinu ve Prof. Dr. Dan Dubina

"Deprem Bölgelerinde Çok Katlı Çelik Yapılar" adlı seminerin açılış konuşmasını TUCSA Genel Sekreteri H. Yener Gür'eş yaptı. 1992 yılında kurulan TUCSA'nın amacının, çelik yapı tasarım, yapım ve kullanım alanlarını yaygınlaştırmak olduğunu belirten Gür'eş, Yapısal Çelik Sektörüne Yönelik Kültürel Paylaşım Projesi hakkında da bilgi verdi. Kitlesel yapılarda yapı elemanlarının kısa sürede yapılabilmesi, küresel boyutta taşınabilirliği ve sürdürülebilir olması nedeniyle tüm dünyada yapısal çelik sektörünün tırmanışa geçtiğini ifade eden Gür'eş, üretimin her geçen yıl artması nedeniyle çelik konusunda uzman elemanlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bu ihtiyacı gidermek amacıyla TUCSA tarafından Yapısal Çelik Eğitim ve Araştırma Merkezi'nin kurulduğunu belirten Gür'eş, merkezde altı kaynak ve dört montaj kursu verilmesinin planlandığını söyledi.


H. Yener Gür'eş

Gür'eş'in konuşmasının ardından, Yapısal Çelik Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen kurslara katılanlara sertifikaları verildi.

Seminere Timisoara Politechnica Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Florea Dinu ile Timisoara Politechnica Üniversitesi Öğretim Üyesi ve APCMR Başkanı Prof. Dr. Dan Dubina da konuşmacı olarak katıldı. Deprem bölgelerinde yapılacak çok katlı yapılarda taşıyıcı sistemler, global performans kriterleri, Eurocode'a göre yapılan tasarımlara ilişkin belirli sorunlar, birleşimler, malzeme özellikleri, detay kriterleri gibi konu başlıklarından oluşan kapsamlı bir içerikle sunulan seminerde, bir uygulama çalışması olarak Bucharest Tower Center International yapısı da ele alındı. Yapının tasarım, saha montajı sorunları, dayanıklılık değerlendirmesi konularındaki detayları, seminer katılımcıları ile paylaşıldı.


İlişkili Haberler
Cem Kozar ve Işıl Ünal ile Mimarlık, Araştırma ve Tasarım Üzerine...
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :