Dört Cephenin Dört Mimarı YEM'de Buluştu

mimarizm.com / 16 Mayıs 2013

Çuhadaroğlu tarafından, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)'de düzenlenen "4 Cephe 4 Mimar - Detaydan Bütüne Cephe Çözümleri" toplantısında cephe tasarımı masaya yatırıldı. 

"Binalara hem şık ve hem de dayanıklı elbiseler hazırlıyoruz"

Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Çuhadaroğlu , Türkiye'de ilk alüminyum uygulama fabrikasını kuran şirketlerinin 59 yıldır faaliyet gösterdiğini ifade etti. Yaptıkları işi kişiye özel elbise dikilmesine benzeten Çuhadaroğlu, "Terzi için kumaşın kalitesi, dikişin özeni oldukça önemli. Doğru elbise sahibinin üzerinde göz kamaştırır. Biz bu işi yapılar için gerçekleştirip, binalara hem şık ve hem de uzun ömürlü elbiseler hazırlıyoruz" dedi.

Çuhadaroğlu'nun istek ve beklentilere göre özel çözümler yarattığını belirten Nejat Çuhadaroğlu, üretim yaparken ısı, ses, su ve yangın yalıtımı konularına hassasiyetle yaklaştıklarını dile getirdi.

"Avrupa ile yarışan tesislerimiz var"

Yakında 60. yılını kutlayacak olan Çuhadaroğlu'nu sektörün okulu olarak tanımlayan Nejat Çuhadaroğlu, "Biz projelerin büyüklüklerine değil hayal edilenden de özel olmasına önem veriyoruz" dedi. Çağın gereklerine göre üretim yaptıklarını söyleyen Çuhadaroğlu, "Alanımızdaki tüm gelişmeleri takip edip bu bağlamda yatırım yapıyoruz. Artık Avrupa ile yarışan, hatta onları hayran bırakan tesisleriz var" diye konuştu.

Yaratıcı cephe çözümlerinin örnekler üzerinden tartışıldığı toplantıda; Zorlu Tower (Tabanlıoğlu Mimarlık), Hachette Livre (JFA), Demirci Plaza (Uras Dilekçi Mimarlık) ve Centre Municipal de Santé Gennevilliers (BVFG Architects) projeleri değerlendirildi.

Yurtiçi ve yurtdışında hayata geçirdikleri projelerin cepheleri hakkında bilgi veren Tabanlıoğlu Mimarlık Kurucu Ortağı Murat Tabanlıoğlu, cepheleri binaların derileri olarak gördüğünü söyledi. Tabanlıoğlu, yurtdışında tasarladıkları binaların dış cephelerinde kullanılan alüminyumun Türkiye'den getirildiğine dikkat çekti.

Bir blok 5 parçada ele alındı

Zorlu Tower projesini hayata geçirirken projeyi 5 parça olarak ele aldıklarını belirten Tabanlıoğlu, "Böylece 5 farklı markanın aynı çatı altında ama birbirinden bağımsız faaliyet göstermesi mümkün olacak" dedi. Projeyi tasarlarken hayata geçtiği bölgedeki komşu projelerle ilişkisi hakkında çalışmalar yaptıklarını söyleyen Tabanlıoğlu, "Bu bina ayna gibi duran diğer yapılardan nasıl farklı olur? Bu yapının bir rengi olabilir mi? sorularına cevap aradık" diye konuştu. Tabanlıoğlu ayrıca binanın yüksekliği nedeniyle rüzgar tüneli testi yapıldığını sözlerine ekledi.



>>>>>


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :