17. İstanbul Bienali’nin Aydınlatma Sponsoru: Tepta

mimarizm.com / 20 Eylül 2022
TEPTA, 17 Eylül - 20 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlenen 17. İstanbul Bienali’nin sekiz farklı mekanına ışık tutarak aydınlatma sponsorluğunu üstleniyor.

Tarihi yapıların, kamusal alanların ve sanat eserlerinin doğru ve etkili aydınlatılmasının en az kentsel, mimari ve mekan tasarımlarının aydınlatılması kadar önemli olduğunun bilincinde bir kuruluş olarak sanata ve mimarlık dünyasına her zaman katkı sağlayan TEPTA, 30. yılını kutladığı bu özel dönemde düzenlenen İstanbul Bienali’nde İKSV’nin çözüm ortağı oldu.

TEPTA, 1987 yılından bu yana İKSV tarafından düzenlenen ve sadece Türkiye’de değil dünyada da güncel sanat alanındaki öncü etkinliklerden biri konumunda olan İstanbul Bienali’ne bir armatür sağlayıcı olmanın ötesinde, tek tek mekanlara ve eserlere yönelik incelemelerde ve çalışmalarda bulunarak çok çeşitlilikteki armatürleri ve doğru aydınlatma konusundaki deneyimi ile destek sağladı.

Ute Meta BauerAmar Kanwar ve David Teh küratörlüğünde düzenlenen bienalde bu yıl, 12 farklı mekanda ve 50 kadar noktada 500 kadar sanatçının işleri sunuluyor. Beyoğlu, Kadıköy, Fatih ve Zeytinburnu semtlerine yayılan bienalin sekiz mekanındaki eserler ve mekanlar TEPTA Aydınlatma ile aydınlanıyor.

Otuz yılı aşkın süredir gerek yurtiçi gerekse yurtdışı projelerin aydınlatma alanındaki çözüm ortağı olan ve bu çerçevede her zaman mimarlık, tasarım, kültür ve sanat dünyası ile iç içe çalışan TEPTA, 17. İstanbul Bienali’nde Barın Han, Perform İstanbul, Müze Gazhane, Pera Müzesi, Çinili Hamam, Küçük Mustafa Paşa Hamamı, Merkez Rum Lisesi ve Yaklaşım Tüneli’nde yer alacak eserlere ışık tutuyor.

Bienal'in resmi Aydınlatma Sponsoru unvanı ile, yaz başından bu yana İKSV ekibi ile koordinasyonda çalışan TEPTA ekibi, sanatçılar tarafından belirtilen istekler ve ihtiyaçlar doğrultusunda en uygun aydınlatma armatürlerini sağlamak üzere yoğun çalışmalar gerçekleştirdi.

Gae Aulenti - Pipistrello

Sanat eserlerinin ve mekanlarının aydınlatılması konusundaki deneyimi ile, istenen atmosferlerin ve efektlerin ışık ile sağlanması için pek çok görüşme yapıp ve demo hizmeti sunan TEPTA, söz konusu mekanlarda ve eserlerde gerek iç mekan gerekse dış mekan ihtiyaçlarını çok çeşitlilikteki aydınlatma armatürleri ile karşıladı.

TEPTA, desteği kapsamında özel üretim aydınlatma çözümlerinin dışında, farklı özelliklere sahip çok sayıda ray spot ve metrelerce raya ilave olarak lineer armatürler, dekoratif armatürler ve farklı özelliklere sahip çözümler ile gerekli aydınlatmaları sağladı.

İzleyiciler, Barın Han, Perform İstanbul, Müze Gazhane, Pera Müzesi ve Merkez Rum Lisesi mekanlarında sergilenen eserlerinin büyük bir kısmını TEPTA’nın 30 yıldır tarihi ve sanatı birlikte aydınlattığı iş ortağı iGuzzini markasının İstanbul Modern Müze’nin de tercihi olan üstün kaliteli ray spotları ile konforlu bir şekilde izlerken; Müze Gazhane’deki bayrakların dalgalanışlarını ve Yaklaşım Tüneli’nin gizemli atmosferini yine TEPTA’nın ışıkları ile deneyimleyecekler.

Barın Han ve Küçük Mustafa Paşa Hamamı’ndaki okuma köşelerinde ise 1965 yılında Gae Aulenti tarafından tasarlanmış ve isminde yer aldığı üzere bir yarasadan ilham alan İtalyan tasarımının ikonik lambası Pipistrello ile aydınlanacaklar. Yine Bienal süresince Barın Han’dan yayın yapacak olan Açık Radyo mekanları da TEPTA‘nın ışığıyla aydınlanacak.

TEPTA daha önce yine İKSV tarafından organizasyonu gerçekleştirilen Venedik Bienali Mimarlık Sergileri’nde Türkiye pavyonunda sunulan “Darzana; İki Tersane, Bir Vasıta” ve “Vardiya” isimli işleri aydınlatmıştı.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :