AA Istanbul Visiting School’da Robotik Üretim Deneyimi

Tuba Tellioğlu Şeren / 13 Haziran 2016
AA Visiting School Istanbul "Tectonic Symbiosis" teması çerçevesinde bu yıl, mimarlık pratiğinin teknoloji ile kurduğu bağın önemine dikkat çekerek robotik üretim teknikleri üzerine odaklanıyor.

Bu yıl, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde ikincisi düzenlenen AA Visiting School Istanbul, Program Direktörü Elif Erdine’nin yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasında Erdine, AA ve AA Visiting Schools programının mimarlık eğitimine yaklaşımına değinen bir sunum gerçekleştirdi ve bir mimarlık okulunda bulunması gereken özellikleri başlıklar altında özetledi.

AA school

Erdine’den sonra konuşmayı devralan Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şebnem Yalınay Çinici ise mimarlık araştırmaları ve eğitimi alanlarında uzun zamandır işbirliği içinde oldukları AA Visiting School’u ikinci kez ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. “Geçtiğimiz yıl çok keyifli ve verimli bir atölyeye ev sahipliği yapmış ve ortaya çok iyi işler çıkarmıştık” diyen Çinici bu yılki çalışmanın da aynı verimlilikte devam etmesini temenni ettiğini belirtti. Atölye yürütücüleri Aslı Aydın, Cemal Koray Bingöl, Efe Gözen, Gamze Gündüz, Alexandros Kallegias, Necdet Yağız Özkan ve Benay Gürsoy Toykoç kendi çalışmalarından ve uzmanlık alanlarından bahsettiler. Daha sonra ise katılımcılarla birlikte, program konusu hakkında daha detaylı bilgi almak üzere stüdyolara geçildi.

AA school 2

AA Istanbul Visiting School bu yıl "Tectonic Symbiosis" teması çerçevesinde, robotik üretim tekniklerine odaklanıyor. Mimarlık pratiğinin teknoloji ile kurduğu bağın önemine dikkat çeken atölye yürütücüleri bu yılki çalışmada dijital üretim metodolojileri üzerine yoğunlaşacaklarını dile getirdiler. Tasarım ve büyük ölçekli üretim teknikleriyle ilgilenen genç mimarlar, çalışma süresince Rhino, Grasshoper ve Kuka Prc gibi programları kullanarak prototipleme tekniklerini deneyimleyecekler. 

AA school3

AA school 7

Günümüzün modern mimarlık süreçlerinde 'generative' tasarım simülasyonlarının lineer parametrik araçların yerini aldığı görülüyor. Bu nedenle AA Istanbul Visiting School bu yıl simülasyonlar üzerine yoğunlaşarak tasarım ve analiz süreçlerinde bu değişimi yansıtmayı amaçlıyor. Programın birinci aşamasında, öğrenciler ürünün konsept tasarımı üzerine yoğunlaşarak dijital simülasyon ve analiz programlarından faydalanacaklar. Türkiye'den ve yurtdışından yaklaşık 45 öğrencinin katıldığı atölyede katılımcılar 3-4 kişilik gruplar halinde çalışacaklar. İkinci aşamayı ise, seçilen tasarım önerilerinin 1/1 ölçekli prototipini üretmek oluşturacak. 

AA School4

Mimarizm ve YAPI Dergisi'nin duyuru sponsorluğunu üstlendiği AA Visiting School Istanbul programına, atölye çalışmalarının yanı sıra halka açık seminerler de eşlik ediyor. 

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.  


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :