‘Mimari ve Tasarımda Yenilikçi Yaklaşımlar’ temasıyla 6-7 Nisan'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen mimari ve tasarım zirvesi Arch+Dsgn Summit 2018, sektör profesyonellerini panel, workshop ve sergilerden oluşan zengin içeriğiyle ziyaretçilerle buluşturdu.
Ana sponsorluğunu Bürosit, etkinlik sponsorluğunu Bosch’un üstlendiği Arch+Dsgn Summit 2018, 8000’in üzerinde katılımcıyla 6-7 Nisan tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti.
İki gün boyunca global ölçekte başarılara imza atmış sektör profesyonellerini, işverenleri, mimarlık ofislerini ve farklı şehirlerden gelen birçok mimarlık ve tasarım öğrencisini ağırlayan Arch+Dsgn Summit 2018, ‘Mimari ve Tasarımda Yenilikçi Yaklaşımlar’ teması kapsamında katılımcılarına, mimarlık mesleğinin farklı disiplinlerle ilişkilerini masaya yatıran bir program sundu.
Uzmanlar disiplinlerarası entegrasyonu yorumladı
Arch+Dsgn Summit 2018 bünyesinde “Kimlik ve Kültür”, “Tasarım”, “Eğitim”, “Mekan” ve “Teknoloji” üst başlıklarında ilerleyen paneller, mimarlık ve tasarım düzleminde farklı disiplinlerin entegrasyonu konusunda katılımcıların yeni vizyonlar oluşturmasına yardımcı oldu. 50’nin üzerinde yerli ve yabancı profesyonele söz hakkı tanıyan panellerde, mimaride kimlikten akıllı ev sistemlerine, robotik teknolojiden kent-mimarlık ilişkisine kadar çok çeşitli konular gündeme getirildi.
Etkinlik süresince gerçekleşen B2B Toplantıları bu sene de yoğun ilgi gördü. Türkiye’nin önde gelen mimarlık ofisleri ile kamu/özel sektör işverenlerini tanıştıran toplantılar, taraflara, 20 dakika süren birebir görüşmeler üzerinden ürün ve hizmetlerini paylaşma fırsatı sundu.
Öğrencilerin aktif katılımıyla oluşan sergiler
Yıldız Entegre sponsorluğunda gerçekleşen ve 22 parçadan oluşan, 100x175x150 cm boyutlarındaki “Kırkayak” sergisi, TOBB-ETÜ Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencileri tarafından tasarlandı. Öğrenciler, kırkayağı, normalin 300 katı büyüklükte olacak şekilde tasarladılar.
‘Kültürel Hafıza ile Yenilikçi Yaklaşım’, ‘Senaryolu Alanlar’, ‘Design&Print Tasarım Süreci ve 3D Baskı Teknoloji İlişkisi’ gibi pek çok farklı konuda gerçekleşen atölye çalışmaları, mimarlık ve tasarım öğrencilerinin aktif katılımıyla gerçekleşti. Öğrenciler, atölye çalışmalarının ürünlerini zirve sırasında sergileme fırsatı da buldular.