Mimarlık, tarih, sanat, şehircilik, arkeoloji, mühendislik ve kültürel araştırmalarla; yakın ve uzak coğrafyalarla ilgili çalışmalar yapan herkesin yararlanabileceği Bodrum Mimarlık Kitaplığı beşinci yılında.
Görsel Kayıt: Ömer Doğan
"Dünyaya Kazandırdığımız:
Bir ada. Bir tekne. Bir sal. Bir yıldız, yol gösteren. Meslektaşların bu koordinatlarda, kapısının hep açık olduğunu bildikleri mütevazi bir sığınak. Ve kayıt. Ve arşiv. Ve kaynakça.
Ülkeye Kazandırdığımız:
Bir örnek. Doktora tezleri, bitirme tezleri ve mesleğe davet. Gençlerin ilgisi. Mesleki etiğin somut kanıtı. Ticari olmayan mesleki istişare platformu. Tutarlılık.
Bodrum'a Kazandırdığımız:
Bilimsel restorasyon ilkelerinin ders niteliğinde yerinde ve tam olarak uygulandığı bir eski eser. Ekonomik canlanma. Kültürel canlanma. Gelişim. Bahçe. Güzellik. Zerafet. Özgüven. Alçakgönüllülük. Terbiye. Komşuluk. Barış.
Kendimize Kazandırdığımız:
Dört kuşak meslektaşın buluşmasının keyfi. Şarap. Ateş. Neşe. Zihin fırtınası. Mizah. Yazısız kuralların aktarımı. Bilgi. Sevgi. Özgürlük. Kahkaha.
Son olarak:
Prof. Dr. Süha Özkan Hon. F. AIA, dünya mimarlığına ve özellikle ezilen ülkelerin-halkların mimarlığına büyük katkıda bulunmuş, çok öğrenci yetiştirmiş bir bilim insanıdır. Emekliliğinde Bodrum'a yerleşmiş ve mesleğe katkılarını BMK'yı kurarak; ticari her türlü eyleme kapalı, hem dünya, hem ülke ve hem de yerel çapta çalışan, idealist, aktif, etkili bir merkez yaratarak sürdürmüştür.
Bodrum Mimarlık Kitaplığı beş yaşında. Bahçe her gün sulanıyor. Arşiv çalışmaları devam ediyor. Özlemle bekleniyor, yaşanıyor ve yaşatılıyor.
Bunun da geçeceği biliniyor.
Mücadeleye devam ediliyor.
Gülümseyerek ve ses yükseltmeden.
Sevgiyle"
BMK Emekçileri