Herkes İçin Mimarlık 4 Yaşında!

mimarizm.com / 30 Aralık 2015
Herkes İçin Mimarlık Derneği (HİM), 4. yaşını Studio-X İstanbul’un ev sahipliğinde kutladı.

Geçmiş projelerden videoların ve görsellerin sergilendiği gecede dernek üyeleri, gönüllüler ve dostları biraraya gelerek derneğin bugüne kadar yaptığı işler ve gelecekteki projeler üzerine fikir alışverişi yapma fırsatı buldular. Organizasyonun müziklerinden yemeklerine kadar pek çok detayı dernek üyeleri ve dostlarının kolektif emeğiyle gerçekleştirildi.

Herkes İçin Mimarlık Hakkında

Herkes İçin Mimarlık, farklı uğraşlardan gönüllü öğrencilerin ve profesyonellerin bir araya gelerek ülke genelinde karşılaşılan sosyal sorunları yaratıcı yollarla gündeme getirebildikleri, bu sorunlar hakkında farkındalığı arttırmak ve çözüm yolları üretmek üzere harekete geçebildikleri bir platformdur. Dernek çalıştığı coğrafyalarda var olan mimari ve sosyal potansiyelleri günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde değerlendirmeyi hedeflemektedir. Kentsel ve kırsal alanlarda, projelerin tasarım planlama ve inşaat süreçlerinde eksikliği hissedilen katılımcı mekanizmaları teşvik ederek, toplum içinde mimarlık bilincinin arttırılması için çalışmaktadır.

Bu süreçte çoğunluğu tasarım disiplinlerinden öğrenciler, profesyoneler ve akademisyenlerin katılımıyla 90 üyeye ulaşan HİM, yaklaşık 900 gönüllüyle beraber çalışmıştır. 2015 yılında TSMD Mimarlığa Katkı ödülünü alan ve Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’na seçilen derneğin, 1. ve 2. İstanbul Tasarım Bienali, Victoria&Albert Müzesi (Londra), ngbk (Berlin), MAXXI Çağdaş Sanatlar Müzesi (Roma) ve Salt Beyoğlu (İstanbul) gibi Türkiye’den ve dünyadan çeşitli sergilerde işleri yer almış ve mimarlık yayınlarında yayınlanmıştır.

Çoğaldıkça yalnızca “herkes için” değil “hep beraber” de üretmenin potansiyellerini deneyimleyen topluluğun gerçekleştirdiği işler arasında Türkiye’nin pek çok bölgesinde farklı yaş gruplarıyla atölyeler, tartışmalı kentsel alanlara yönelik pro-aktif öneriler, kırsal alanlarda yerel hayata destek olma niyetiyle dönüşüm projeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla iş birlikleri yer alıyor. HİM 4.yılında deneyimlenmiş süreçleri paylaşmak ve üretimi yaymak amacıyla ilk ve en kapsamlı çalışması olan Atıl Köy Okulları Projesi’ni www.atilkoyokullari.com olarak ayrı bir portala taşımıştır.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :