Pinacoteca Perotti di Cassano Müzesi’nde 11’i Türk toplam 34 sanatçının eserleri yer aldığı I.Murgia Çağdaş Sanat Bienali, 10 Ocak 2022'ye kadar devam edecek.
I.Murgia Çağdaş Sanat Bienali’nin teması; “ÇEVRE - BELLEK – GELECEK” olarak belirlenmiş ve tüm katliamların kurbanlarına adanmıştır. 26 Eylül 2021 tarihinde başlayan Bienal, 10 Ocak 2022 tarihine kadar sürecektir.
Banca Generali Private ana sponsorluğu ve Avrupa Parlementosu tarafından desteklenen Bienal'in diğer destekçileri; UNICEF, Basilicata Bölgesi Müze kompleksi - Kültürel Miras Bakanlığı, Bari Aldo Moro Üniversitesi, Bari İl Temsilciliği, Falcone Vakfı, Alta Murgia Ulusal Parkı’dır.
Emre Yusufi
Bienal partnerlerinden Ferdan Yusufi Art Management; Emre Yusufi, Ali Kabaş, Esra Meral Demircan, Seren Ceren Asyalı, Nezihe Gökçe’nin de aralarında bulunduğu 11’i Türk toplam 34 sanatçının eserleri Pinacoteca Perotti di Cassano Müzesi’nde sergilendi. Bienalde, 20 ülkeden 167 sanatçının eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Bienalin Cassano Museo Pinacoteca Perotti’nin küratörlüğünü yürüten Ferdan Yusufi düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Bienal işbirliğiyle 1.Murgia Çağdaş Sanat Bienal küratörlüğünü yapmak, benim için büyük bir zevkti ve bu istek bana büyük motivasyon verdi.
Seren Ceren Asyalı
2007'den beri İtalya'da sergi ve fuar projelerinin gerçekleştirilmesine katkıda bulundum. Dünya sanatında temel öneme sahip bir Avrupa ülkesinde gerçekleştirilen, Çağdaş Sanat Bienal'inde yer almak bana gurur verdi. Bu nedenle genel olarak uluslararası etkinlikler tasarladığım ve ortağı olduğum Neoartgallery Kültür Derneği’nin portföyünde bulunan çeşitli ülkelerin sanatçılarından oluşan bir seçki hazırladım. Bu bienal özellikle genç sanatçıların kariyerlerinde her zaman son derece değerli bir etkinlik olarak kalacaktır. Uluslararası görünürlük ile sanat dünyasında onların kariyerleri için önemli bir km. taşı olacaktır.
Maalesef Covid, sanatçıların hayatını hem ekonomik hem de operasyonel açıdan, özellikle de ulaşım ve seyahat açısından zorlaştırdı. Koşullar nedeniyle birçok yabancı sanatçı çok istemelerine rağmen hareket edemediler ve cesaretleri kırıldı.
Titiz çalışmasıyla organizasyonu, beklentilerin ötesine taşınmasını sağlayan Profesör Michele Di Leo'ya işbirlikçi ruhu için teşekkürlerimi sunuyorum. Fuarın İtalyan basın ilişkilerini NeoArtGallery Kültür Derneği (Roma–İstanbul) yöneticilerinden Giorgio Bertozzi yürütmüştür. Kendisine ve Çağdaş Sanat Bienal’de görev alan tüm ekip çalışanlarına ayrıca teşekkür ederim. Bienale katılan tüm sanatçıları da kutluyorum.”