Bu yıl Serpentine Gallery Pavyonu Japon mimar Junya Ishigami tarafından tasarlandı. Pavyonun en genç ikinci tasarımcısı olan 44 yaşındaki Ishigami, yalın ve akışkan tasarım yaklaşımlarıyla tanınıyor.
Serpentine Pavilion 2019, Render, iç mekan görünümü, ©Junya Ishigami + Associates
Junya Ishigami'nin pavyon tasarımı, ormana öykünen pilotiler ile parkın zemininden yükseltilmiş kayrak levhalardan oluşuyor. Yekpare gölge alanı, yalnızca doğal kanopilerden değil, tüm yapı bileşenlerini altında toplayan temel yapı elamanı çatılardan ilham alıyor. Çatı levhasının altında oluşturulan loş alan, dinginlik ve rahatlama için sakin bir mekân yaratıyor. Ishigami, tasarımını insan yapımı yapılar ile doğal yapılar arasında uyumu aradığı “özgür mekan” felsefesinin bir örneği olarak görüyor.
Serpentine Pavilion 2019, Render, Dış görünüş, ©Junya Ishigami + Associates
Ishigami, tasarımında insanın yapılı çevre ve doğal peyzaja bakış açıları arasında bir perspektif karmaşası yaratmak için zeminden yükselen kayalardan yapılmış bir tepe önerisiyle doğal ve organik bir dokunuşa vurgu yaptığını belirtiyor. Geleneksel mimariyi modern teknikler ve konseptlerle tamamlayarak, bu alanda daha önce hiç görülmemiş etki yaratmayı amaçlayan tasarımcı, konvansiyonel çatı kaplama malzemesi olan kayrak taşlarını, küçük bir esintiyle uçuşabilecek hafiflikte görünen kaya kümeleri, ağır bir kumaş parçası gibi havada asılı bırakıyor.
Ishigami, Serpentine Gallery Pavyonu'nun tasarımını üstlenen 19. mimar. Serpentine Gallery programı, 2000 yılında Julia Peyton Jones ve Hans Ulrich Obrist tarafından uluslararası tasarımcılara yeteneklerini daha geniş kitleler ile paylaşma fırsatı vermek için oluşturuldu.
archdaily'den derlenmiştir.