YAPI Dergisi’nin Temmuz sayısında OLI Architecture’ın tasarladığı “Mu Xin Sanat Müzesi” projesine geniş yer veriliyor. Dergide Türkiye’den ve dünyadan proje ve uygulamaların yanı sıra çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.
Mu Xin Sanat Müzesi
OLI Architecture’ın tasarladığı müze yapısı, Yuanbao Gölü üzerinde yüzen bir aks boyunca konumlandırılmış sekiz ayrı hacimden oluşuyor. Çin’in Wuzhen kentinde yer alan müzenin tasarım süreci, Mu Xin’in kişisel yaşamını ve felsefesini yansıtma çabası üzerine biçimlenmiş.
Medine Prens Mohammed Bin Abdulaziz Havalimanı
Proje süresi boyunca Medine şehrine ait dönemsel yolcu yoğunluğu ve çölde yer alacak bir binanın gereksinimleri ile ilgili yenilikçi çözümler üretilmiş. Projenin tasarımı GMW Architects International Limited (Scott Brownrigg), London ve GMW Mimarlık, İstanbul’a ait.
Diane Dufresne Sanat Merkezi
ACDF Architecture tasarım ekibi; yansıtıcı bir havuzun önündeki dikkatle oranlanmış sütunlar, monolitik malzeme kullanımı, yekpare sağlam bir görünüm ile klasik ilkeleri, kendi imzası ve çağdaş çok yönlülüğü ile yeniden yorumlamış. Proje Kanada’da yer alıyor.
Denizli Hükümet Konağı Nasıl Yapılabildi?
2009 yılında açılan Denizli Hükümet Konağı Mimari Projesi ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Yarışması kapsamında birinci seçilen projenin uygulama sürecinde karşılaşılan zorlukları, müellifi Yavuz Selim Sepin anlattı.
SAP Türkiye Bürosu
MuuM’un tasarımında, ortak alanlarda çalışanların memnuniyetinin öncelikli tutulduğu canlı renkler, sıcak malzemeler ve peyzaj ile desteklenen yalın bir yaklaşım tercih edilirken, kurumun güncel marka kimliğinin de mekânla bütünleşmesi sağlanmış.
Geometrik İzdüşüm
Çin’in Nanchang kentinde yer alan açık alan, binaların girişlerini ve işlevlerini net bir biçimde tanımlarken bir taraftan da toplanma mekânlarını ve dolaşımı destekliyor. Projenin peyzaj tasarımı SWA’ya ait.
Ayrıca;
- Zumthor Mimarlığında Günışığı; Mehmet Kerem Özel
- Küresel Kentler ve Kentsel Politikalar Bağlamında Gökdelenler; Hasan Begeç
- Okul Binasında Enerji Etkinlik ve Isıl Konfor Bakış Açılarıyla Bir İnceleme; Aslıhan Şenel Solmaz, Fahriye Hilal Halıcıoğlu
- Kentsel Dönüşümle Kaybetmememiz Gereken Sanat Eserlerimiz; Ümran Karahasan
- Sisyphus, Prometheus, Ben; Zeliha Burtek
YAPI Temmuz sayısında...
Derginin Seranit Grup sponsorluğundaki ücretsiz tablet uygulamasına buradan erişebilirsiniz.