YEM Yayın'dan “Mimari Yapılarda Su Yalıtımı”

mimarizm.com / 08 Ağustos 2016
Bir binanın kullanım ömrü boyunca suya ve suyun etkilerine karşı dayanımını sağlayabilmek için tüm yapılması gerekenler ilk kez bu kitapta…

YEM Yayın tarafından, BTM Bitümlü Tecrit Maddeleri San. ve Tic. A.Ş.’nin katkılarıyla yayımlanan "Mimari Yapılarda Su Yalıtımı"; bir binanın kullanım ömrü boyunca suya ve suyun etkilerine karşı dayanıklılığını koruyabilmesi için tüm yapılması gerekenleri aşama aşama çizimler, fotoğraflar, grafikler ve tablolar eşliğinde anlatan temel bir başvuru kaynağı olma niteliği taşıyor.

Su Yalıtımı Nedir, Hangi Malzeme ve Yöntemlerle, Nasıl Yapılır?

Doç. Dr. Çiğdem Tekin, Yrd. Doç. Dr. A. Cüneyt Diri ve İnşaat Mühendisi Jozef Bonfil tarafından yayıma hazırlanan kitapta; uygulama öncesi incelemeler, verilerin toplanması, sistem ve malzeme seçimi, ön hazırlıklar ve uygulamanın başlangıcından bitmesine kadar olan süreçte, hangi sıraya göre nelerin yapılacağını, hangi prensiplere uyulacağını, hangi yöntemlerin izleneceğini aktarılıyor. Kitap, su ve suyun etkilerinden su yalıtımının tarihçesine, su yalıtımı türlerinden malzemelerine ve uygulamalarına, su yalıtım uygulamalarının temel prensiplerinden Türkiye su yalıtım pazarının değerlendirmesine uzanan geniş bir perspektifte, konuyu bütüncül bir biçimde ortaya koyuyor.

“Bugün çağdaş malzemeler ile yapı fiziği açısından binaları tehdit edebilecek birçok sorun ile baş edebilme kolaylığına sahip bulunmaktayız. Her mimari kendi bölgesel şartları içinde şekil bulmalı, bu şartlardan doğan veriler esas alınarak biçimlendirilmelidir. Örneğin bu veriler, yağışlı bir bölgeyi, deniz kenarında bir yalıyı, yeraltı su seviyesi altında bir binayı üretebilme şartlarını ifade ediyorsa, yapıya sağlıklı ve uzun kullanım ömrü kazandırmak, kullanıcılarına konforlu koşullar sağlayabilmek açısından çevre verilerinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu çevre verileri içinde, ihmal edildiğinde, binaların dayanıklılığını, kullanıcıların konforunu tehdit eden en önemli konu ‘su’dur” diyen yazarlar; yapıların bu “su” tehdidine karşı koyabilmesi için yapılması gerekenleri anlattıkları kitapta, binanın herhangi bir yerinde yapılacak bir su yalıtımı uygulamasında, sürecin başlangıcından bitimine kadar her aşamada yapılacakları herkes için anlaşılır bir dil ve kurguyla veriyorlar.

Mimari Yapılarda Su Yalıtımı
YEM Yayın
2. Baskı
Yazarlar: Çiğdem Tekin, A. Cüneyt Diri, Jozef Bonfil
Editör: Bahar Demirhan
Tasarım: LOM Creative
İstanbul, Ağustos 2016
Türkçe
220 sayfa
16x23 cm
Karton kapak

Satın almak için tıklayın.


ÇİĞDEM TEKİN
Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde lisans, Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde yüksek lisans eğitimlerini, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde de doktorasını tamamlamıştır. 2007 yılından bu yana Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Doç.Dr. Çiğdem Tekin’in mimari yapı malzemeleri, ekolojik yapı malzemeleri, yalıtımda yapı malzemeleri, tarımsal atıkların kompozit malzeme üretiminde değerlendirilmesi konularında akademik ve mesleki çalışmaları mevcuttur.

A. CÜNEYT DİRİ 
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Mimarlık Bölümü’nden 1992 yılında mezun olmuş, 1993 yılında aynı bölümün Yapı Fiziği ve Malzeme Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. MSGSÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Yapı Fiziği ve Malzeme Programı’nda 1996 yılında yüksek lisans eğitimini, 2002 yılında da doktorasını tamamlayan Yrd.Doç.Dr. Cüneyt Diri, halen MSGSÜ Mimarlık Bölümü Yapı Fiziği ve Malzeme Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

JOZEF BONFİL
Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1974 yılında mezun olan Jozef Bonfil, 1977 yılında Cam Elyaf San. A.Ş.’de Su Yalıtımı Şantiyeler Sorumlusu olarak meslek yaşamına başlamıştır. 1986 yılında BTM A.Ş.’de Su ve Isı Yalıtım Malzemeleri ile İlgili Yurtiçi Satış Müdürlüğü ve Teknik Müdürlük görevlerini birlikte yürüttü. 1990 yılında BTM A.Ş.’de Yurtdışı Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevini üstlenen Jozef Bonfil, 2004 yılından beri BTM A.Ş.’de Teknik Danışman olarak görev yapmaktadır. 1994-2013 yılları arasında uluslararası BWA (Bituminious Waterproofing Assc.) ve EBSO (Europa Bitumen Shingles Org.) derneklerinde Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknik Komite Üyesi olarak BTM A.Ş.’yi ve BİTÜDER’i temsilen görev yapmıştır. Türkiye’de halen İZODER, BİTÜDER ve ÇATIDER’deki teknik komisyonlarda görevleri devam etmekte olan Jozef Bonfil, TSE’nin CEN içinde temsiline ilişkin kurmuş olduğu TC254 Su Yalıtım Örtüleri Komisyon Başkanlığı’nı ve TC128 Çatı Kaplama Malzemeleri ve TC88 Isı Yalıtım Malzemeleri Komisyon Başkan Yardımcılığı’nı yürütmektedir.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :