İBÜ'lü Öğrencilere Mimarlık Mesleği ve Eğitimi Üzerine İlk Ders

mimarizm.com / 30 Eylül 2010
İstanbul Bilgi Üniversitesi (İBÜ) Mimarlık Fakültesi 2010 - 2011 akademik yılının açılışı kapsamında Yapı Endüstri Merkezi'nde (YEM) gerçekleşen "Mimarlık, Tasarım ve Eğitim" panelinde, fakültede ders veren mimarlar, mesleki deneyimlerini, mesleğe ve tasarım eğitimi üzerine düşüncelerini öğrencilerle paylaştı. "Mimarlık nedir" ve "Mimarlık eğitimi diğer eğitimlerden nasıl ayrışır" sorularının irdelendiği panel, birinci sınıf öğrencileri için bir giriş dersi niteliğindeydi.



Günkut Akın'ın açılış konuşmasını takiben gerçekleşen ve Tansel Korkmaz'ın yürütücülüğünü üstlendiği panelin ilk turunda sırasıyla Han Tümertekin, Selçuk Avcı, Murat Tabanlıoğlu, Arif Suyabatmaz ve Mehmet Kütükçüoğlu söz aldı.


Paneli, "Mimarlık nedir" sorusu ile açan Tansel Korkmaz'a ilk yanıt Han Tümertekin'den geldi.

Mimarlığın bireysel yatırıma çok bağlı bir iş kolu olduğunu vurgulayan Tümertekin, mimarın kendine bağlı gelişecek durumları yönetmede özel bir güce sahip olduğunu ekledi.

Tümertekin mimarlığın, "işini sevmek ve tutkuyla yapmak" ifadesiyle örtüşen bir meslek olduğunun da altını çizdi. 





 

 
Selçuk Avcı'nın yanıtı ise "Benim için mimarlık her şey. Dünyayı çözüyor ve kavramlar üretiyorsunuz. Bu, bir nevi tanrılık görevi olarak da tanımlanabilir. İnsanların hayatını yerinden oynatıyoruz" şeklinde oldu.






Mimarlığın bir kitabı olmadığını, buna rağmen hocalar olarak, kendilerine belli yollar göstererek yönlendireceklerini belirten Murat Tabanlıoğlu da "Mimar olarak kendimize güvenimiz olmalı ki karşı tarafı ikna edelim. Standart mimar olmanızı istemem. Ya iyi mimar olun ya da hiç olmayın" yönünde iddialı bir konuşma yaptı.





 

İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :