İstanbul Aydın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü lisansüstü programlarına 2013-2014 Akademik Yılı Güz Dönemi kayıtları başladı.
Enstitü bünyesinde Mimarlık, Mimari Tasarım, Kentsel Tasarım ve İnşaat Proje Yönetimi alanlarında tezli ve tezsiz yüksek lisans programları yer alırken; Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği dallarında bütünleşik doktora olanakları sunuluyor.
Tezsiz yüksek lisans:
Mimari Tasarım
Binaların çevreleriyle ilişkilerinde ortaya çıkan, ekolojik, jeolojik, teknolojik, sosyolojik ve psikolojik sorunlar, mimarlık alanının farklı disiplinler ile birlikte çalışmasını zorunlu hale getirir. Günümüzde, mimarlık şemsiyesi altında disiplinlerarası düşünmenin gerekliliği tartışılmazdır. Peyzaj ve jeodozi bu disiplinlerin başında gelir. Bu bağlamda, Yüksek Lisans programlarında mimarlık alanında topoğrafyanın yapısını inceleyen yer bilimleri ve peyzaj mimarisinin potansiyellerinden yararlanarak tasarım stratejileri ve yetkin mimari projeler geliştirmek amaçlanır.
Kentsel Tasarım
Kentsel Tasarım Yüksek Lisans programı kentsel tasarım ölçeğinden, insan ölçeğine kadar olan tüm ölçeklerde kentsel mekan ve yakın çevresinin, sürdürülebilir ekolojik tasarım ilkelerine göre niteliksel ve niceliksel açıdan iyileştirilmesi konularında eğitim verir.
Tezli yüksek lisans:
Mimarlık
Mimarlık alanında günümüzde giderek artan farklı disiplinler ile birlikte çalışılma ihtiyacı, binaların çevreleriyle ilişkilerinde ortaya çıkan, ekolojik, jeolojik, teknolojik, sosyolojik ve psikolojik sorunlar karşısında zorunluluk haline gelmiştir. Mimarlığın disiplinler arası karakteri, bu zorunlu birlikteliğin mimarlık şemşiyesi altında gerçekleşmesine olanak sağlar. Bu bağlamda, İstanbul Aydın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Yüksek Lisans programında mimarlık alanında, topoğrafyanın yapısını inceleyen bilimlerin ve peyzaj mimarisinin potansiyellerinden yararlanarak tasarım stratejileri geliştirmek amaçlanır.
İnşaat Mühendisliği
İnşaat mühendisliği Tezli Yüksek lisans programının amacı; Yapı Mühendisliği, Deprem Mühendisliği, Geoteknik, Proje ve Yapım Yönetimi gibi temel alanlarda bilimsel ve teknolojik araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak, öğrencilerimize yeterli bilimsel altyapı ve uygulama deneyimi kazandırmak, ulusal ve uluslararası bilimsel ve endüstriyel kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütmektir. Programı 120 AKTS'lik bir program olup, normal tamamlama süresi 4 sömestrden oluşan 2 akademik yıldır. Öğrencinin eğitim-öğretim iş yükünün 60 AKTS'lik kısmını ders yükü(en az 21 yerel kredilik en az 7 ders ve bir seminer dersi) ve 60 AKTS'lik kısmını ise yüksek lisans tezi oluşturmaktadır. İnşaat Mühendisliği Bölümü, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binasında toplam 950 m²'lik bir laboratuvar alan üzerine kurulu laboratuvarlara sahip olup, Yapı Mühendisliği, Zemin Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği ve Hidrolik Mühendisliği bilim dallarında statik ve dinamik testlerin yapılabileceği zengin ve güncel bir donanıma sahiptir.
Doktora:
İnşaat Mühendisliği Doktora Programı
İstanbul Aydın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Doktora Programında 2012-2013 akademik yılı güz yarıyılından itibaren eğitim-öğretime başlanacaktır. Program, zorunlu çekirdek dersler ile, öğrencinin inşaat mühendisliğinin lisans ve yüksek lisans düzeyindeki teorik ve uygulamalı konularında kazanılan bilgilerini derinleştirmesi ve genişletmesini; seçmeli dersler yolu ile de yapı mühendisliği veya yapım/proje yönetimi dallarından birinde ve geoteknik konuları ile desteklenmiş bir şekilde en üst akademik düzeyde uzmanlaşmasını sağlamayı amaçlamıştır.
Doktora tezinin amacı ise, öğrencinin, tercihine göre, yapı mühendisliği veya yapım/proje yönetimi alanlarından birinde ve geoteknik konularında ileri düzeyde desteklenmiş olarak, o alandaki özgün araştırma konularını, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde edindikleri sistematik teori ve araştırma yöntemlerini uygulayarak sonuçlandırma konusundaki yeteneklerini geliştirme ve gösterme olanağını, programının sonunda özgün yaklaşım/çözüm gerektiren görevleri bağımsız olarak sürdürebilmesini sağlamaktır.
Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız.