Konuşulamayana Doğru Bir Adım

Filiz Yavuz / E. Seda Kayim / 30 Haziran 2008


Mikrofon tutuğumuz Proje Dikdörtgen katılımcılarına ise atölyenin beklentilerini karşılayıp karşılamadığını ve atölyede yaptıkları çalışmaları sorduk.

"Stüdyo taktikleri nasıl piyasa stratejisine dönüşür?"

Pelin Çekten (İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık, 4. Sınıf):

Gerek mimarlık eğitiminde, gerek mimarlık ortamında gerekse de kent yaşamında beni rahatsız eden noktalar vardı. Bunları konuşmak, tartışmak için bu atölyeye katıldım. Buradaki tartışmaların sonucunda da öğrencilerin stüdyoda ürettikleri taktiklerin piyasada nasıl stratejiye dönüştüğüne dair bir proje ürettik.

Hoca ile öğrenci arasındaki ilişkiyle, mimar ile müşteri arasındaki ilişki neredeyse aynı. Birinde dert not almak, diğerinde ise para. Bunun üzerinde nasıl bir çalışma yapabiliriz, diye düşündük. Ortaya böyle bir proje çıktı.

Atölyede konuşulamayan konuşulduğu için çok keyifliydi. Burada çok iyi bir atmosfer vardı. Ayrıca diğer disiplinlerden insanların da atölyede olması çok önemliydi. Mimar mimara konuşmadık.



Elif Elğay, Pelin Çetken

Elif Elğay: Pelin ile daha önceden kendi aramızda yaptığımız tartışmaları burada somutlaştırabildik. Derdimizi anlatmaya başladık ve anlattıkça da bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu gördük. Hatta üzerinde çalıştığımız projeyi tartışırken hocalarımız, "Çalışmanızı bitirin de biz mimarlık eğitimini yeniden tartışalım" demişlerdi.

Ayrıca, farklı disiplinlerden katılımcıların olmasının yanı sıra lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki mimarlık öğrencilerinin de bir arada çalışması önemliydi.



Betül Alioğlu, Tamer Özgür

"Sermayenin bulunduğu yeri tekleştirmesi, mekanı araçsallaştırması ve kendi kimliğini arttırması"

Betül Alioğlu, (İTÜ Mimarlık Bölümü 4. Sınıf)

Ölçek 1/1 grubu olarak atölyeye katıldık. Ayça Yontaerim ve Selim Şentürk ile beraber dört kişilik bir grup olarak çalıştık. Konuşmacıların gelmesi bizim için oldukça yararlıydı. Kendi aramızda da tartışmalar yaptık ve okumalardan yararlandık. Çok fazla devam edememiş olsak da ucunu bırakmadık. Teslimimizi ve sunumumuzu yaptık. Yaz boyunca sergi için devam etmek istiyoruz.

Bizim projemiz, sermayenin bulunduğu yeri tekleştirmesi, mekanı araçsallaştırması ve kendi kimliğini arttırması üzerine gelişti. Bunun için de karşılaştırmalar, grafikler ve bir miktar da metin hazırladık. Aslında detaylı bir konuyu hedef almış olsak da elimizden gelenin en iyisi çıkarmaya çalıştık.

Tamer Özgür, (İTÜ Mimarlık Bölümü 4. Sınıf)

Atölye beklentilerimizi karşıladı. Karşılayacağı çağrı metninden dahi belliydi; sonunda da o metne uygun bir şeyler çıkardığımızı düşünüyorum.


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :