Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi YAPI'nın Eylül Sayısı Çıktı

mimarizm.com / 03 Eylül 2008

YAPI Dergisi Eylül sayısında, Şevki Vanlı anısına hazırlanan dosyaya geniş yer veriyor. Dergide ayrıca Türkiye'den ve yurtdışından proje, içmimari tasarım ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.

Olaylar-Yorumlar

Doğan Hasol, derginin Eylül sayısındaki "Olaylar-Yorumlar" başlıklı yazısında "Durgun bir Ağustos geçireceğimizi bekliyorduk; tam tersi oldu: Bir hareket, bir hareket... Yaşadıklarımıza şöyle bir göz atalım." diyor.

Albert Camus Multimedya Kütüphanesi

Mimari tasarımı Atelier Fernandez & Serres'e ait olan Fransa'daki Albert Camus Multimedya Kütüphanesi, doğaya açılan dev boyutlu bir pencerenin eşlik ettiği "mesken haline getirilmiş bir set duvarı" gibi görünen biçimiyle, bölgenin ruhunu çok güzel yansıtıyor.

Carabanchel Konutları

Foreign Office Architects'in tasarladığı İspanya'daki "Carabanchel Konutları"nın her yanı 1,5 metre genişliğinde teraslı ve kişisel bahçelere sahip. Bambu panjurlarla kapatılan teraslar, güçlü doğu-batı güneşinin etkisini hafifleterek birimleri sıcaktan koruyor.
               
Sanovel İlaç Fabrikası

Tekeli-Sisa Mimarlık Ortaklığı tarafından tasarım ve uygulaması yapılan Silivri'deki Sanovel İlaç Fabrikası'nda iç ulaşım sorunlarını çözmek amacıyla, fabrikanın temiz bölgesinde bir ana koridor, adeta bir cadde oluşturularak, işçi girişleri, depo, işçi sosyal tesisleri bu caddenin bir yanına, steril olması gereken üretim blokları öteki yana yerleştirilmiş.

Teras Park Alışveriş Merkezi

Denizli'deki Teras Park Alışveriş Merkezi'nin tasarımı Öncüoğlu Mimarlık'a ait. Alışveriş Merkezi içerisindeki çeşitli işlevler eğimden de yararlanılarak teraslamalar ve kademelerle çözülmüş.

Mimarlığın Farklı Dilleri

29 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında Torino'da yapılan UIA 2008 Mimarlık Kongresi'nin ana teması olan "Mimarlığı Aktarmak" çerçevesinde Marco de Michelis'in moderatörlüğünde Aaron Betsky, Kengo Kuma ve Hani Rashid'in katıldığı "Çağdaş Mimarlığın Dili" başlıklı bir oturum yapıldı. Burçe Gürsel'in yazısında oturumdan izlenimler yer alıyor.

Londra Mimarlık Festivali'nden İzlenimler

20 Haziran-20 Temmuz 2008 tarihleri arasında Londra şehri Londra Mimarlık Festivali'ne evsahipliği yaptı. Bu bir aylık süre içinde şehrin "her yerinde" mimarlık vardı. Şebnem Önal Hoşkara yazısında Festival'den izlenimlerini aktarıyor.

Mimari Restorasyonda Malzeme Kullanımı ve Yöntem Sorunları Üzerine

Ülkemizde tarihi yapılar üzerinde gerçekleştirilen onarım etkinliklerinin pek çoğunun bilimsel yöntem ve içerikten yoksun olduğu bilinen bir gerçek. Bekir Eskici yazısında mimari restorasyonda malzeme kullanımı ve yöntem sorunlarına değiniyor.

"Üç Boyutlu Karo Seramikler"

Can Yalman'a üç boyutlu seramik kavramını ilk kez kullandıkları Reptile Koleksiyonu ve onun devamı olarak niteleyebileceğimiz Orientile Koleksiyonu'na dek bir bütün olarak görebileceğimiz seramik karo tasarımındaki ve üretim sürecindeki yenilikleri sorduk.

Ayrıca;

Postmodern Gerekçe ve Ötesi; Saim Nalkaya
Yarı Kamusal-Yarı Özel Bir Mekân: Çıkmaz Sokaklar; Havva Alkan Bala, Nurcan Gürbüz Yoldaş
Açık Alanlar, Rekreasyon Alanları ve Yaya Yollarında Engelliler için Tasarım; Gökçen Firdevs Yücel
Sürdürülebilir Tasarım Anlayışı ile Ürün Kimliği Korunabilir mi?; Sinan Özgen
Adnan Turani Kaligrafisi; Önder Şenyapılı

YAPI Eylül sayısında....

Yapı Dergisi'ni satın almak ya da abone olmak için tıklayınız


Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :