Red Dot'lular Erdi Muradına, Biz Çıktık Kerevetine...
mimarizm.com / Neslihan KÜÇÜKASLAN
/ 13 Temmuz 2011
1955 yılından bu yana ürün tasarımı, iletişim tasarımı ve tasarım konsepti olmak üzere 3 dalda her yılın en iyilerini tescilleyen Red Dot Ödülleri, bu sene 4 Temmuz'da Essen Aalto Tiyatrosu'nda sahiplerini buldu. ERSA sponsorluğunda katıldığımız gala, Red Dot Müzesi'nde gerçekleşen sergi ve parti ile devam etti.
Bir Fenomen: Red Dot
60 ülkeden 4 binin üzerinde başvuru arasında geçen çetin bir yarışma sonucu belirlenen 2011 yılının en iyi ve "İyinin En İyisi" (Best of the Best) tasarımları, Aalto Tiyatrosu'nun etkileyici ortamında 1200'den fazla konuğun katılımıyla gerçekleştirilen Red Dot Ödül Töreni'nde onurlandırıldı.
Ödül Töreni'nde, tüm Red Dot kazananlar arasında "Red Dot: Best of the Best" unvanına layık görülen tasarımlara ödülleri takdim edildi. Bunların yanı sıra en önemli Red Dot Ödülü kabul edilen "Red Dot: Design Team of The Year" ödülü ise Paul Flowers liderliğindeki Grohe Tasarım Ekibi'nin oldu.
Gecenin sunuculuğunu –artık bir simge haline gelen kırmızı ayakkabılarının yerine beyaz ayakkabılar giyen- Red Dot Kurucu ve CEO'su Prof. Dr. Peter Zec üstlendi. Ödül töreni sırasında, Red Dot Jüri üyelerinden Tony Chang, Martin Darbyshire, Ken Okuyama ve Marcello Morandini, Prof. Dr. Zec'e sahnede eşlik etti. Ödül töreninin bir klasiği olan kültürel performanslar ise Avusturyalı cellist Friedrich Kleinhapl ve Belçikalı Ben Van Cauwenberg tarafından gerçekleştirildi. Kleinhapl, "Monologi" ve "Cadenza" adlı eserleri ile iki kere sahne alırken, gecenin sonuna doğru sahneye çıkan tanınmış Aalto Bale Tiyatrosu, Van Cauwenberg'in rehberliğinde Carmen'in "Bolero" yorumu ile gecenin en çok alkış alan ve etkileyen performansını sergiledi. Ödül töreni sonrasında galanın yapılacağı Red Dot Müzesi'ne doğru hareket ederken kalabalık, hararetli şekilde bale gösterisinden bahsediyordu.
ERSA sponsorluğunda katıldığımız ödül törenin akabinde, eski bir kömür madeninin endüstriyel yapılarından dönüştürülmüş olan Red Dot Müzesi, Red Dot'a layık görülmüş tüm ürünlerin yer bulduğu sergiye ev sahipliği yaptı. ERSA'nın ürün tasarımı kategorisinde Red Dot'a layık görülen ve Ece Yalım Design Studio imzasını taşıyan "Twins"adlı koltuğu da sergilenen ürünler arasındaydı.
ERSA Marka Müdürü Yalçın Ata.
Herkesin en şık kıyafetlerinden birini seçip, özenle hazırlandığı ödül töreni ardından geçilen endüstri kompleksinde, yapının –gerçek anlamı ile- her tarafına yayılmış olan ‘Red Dot'lu ürünler arasında tüm katılımcılar keyifli dakikalar geçirdiler. santralistanbul ruhuna sahip olduğunu düşünmeden edemediğiniz bu mekanda, Türkiye'den de ürünler görmek ise gerçek bir övünç kaynağı idi.
Gündüzden geceye Red Dot Galası...
Türkiye'den Ödül Alan Tasarımlar
Aralarında Apple, BMW, Grohe, Kia, HTC, AEG gibi uluslararası birçok firmanın ödüle layık görüldüğü törende, Türkiye'den Kütahya Seramik ve ERSA ödül alanlar arasındaydı. Tasarımcı Yiğit Özer tarafından Kütahya Seramik için özel olarak tasarlanan Versatile Koleksiyonu Arc Serisi, "Reddot Design Award Best Of The Best 2011" ödülünü aldı. Ödül törenine Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Güral ve tasarımcı Yiğit Özer birlikte katıldı.
Kütahya Seramik, Versatile Koleksiyonu'ndan...
ERSA ise, Ece Yalım Design Studio imzasını taşıyan Twins adlı koltuğu ile Red Dot'a layık görüldü. Red Dot Galasına ise Ersa firmasından Marka Müdürü Yalçın Ata katıldı. "Design Turkey 2010" kapsamında ofis mobilyası olarak "İyi Tasarım" ödülüne de sahip olan "Twins", 15 renk ve 4 ayak seçeneği ile tasarımın kişiselleştirilmesine de olanak sağlıyor.
ERSA - Twins
Red Dot Hakkında
Dünyanın en seçkin tasarım yarışmalarından biri olarak nitelenen ve adeta bir fenomen haline gelmiş olan Red Dot, farklı ülkelerden ünlü tasarımcı ve tasarım uzmanlarından oluşan bağımsız bir jüri yardımıyla geleceğin trend belirleyicilerini seçiyor. Oylamanın adil olması için her yıl farklı jüri üyeleri belirleniyor ve her bir jüri üyesi elektronik aletlerden tıbbi cihazlara, saatten iç mimari elemanlarına kadar geniş bir yelpazede ve çok sayıdaki ürünü inovasyon, estetik, hayata geçirilebilme potansiyeli, işlevsellik ve ergonomi gibi kriterler üzerinden değerlendiriyor.
İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın