Türkiye, bu yıl ilk kez katıldığı ve iki yılda bir gerçekleştirilen 2007 – 2008 3. Schindler Mimarlık Yarışması'na 138 üniversite öğrencisi ile katılarak ilk sırada yer aldı.
2007-2008 Schindler Mimarlık yarışmanın ana konusu Viyana 'daki boş bir kamusal alanın fiziksel engelliler gözetilerek düzenlenmesi. Türkiye'den yarışmaya katılan bazı üniversiteler grup olarak kamusal alanı görmek ve bilgi edinmek için Viyana'ya gidip incelemeler yaptılar. Üniversite olarak katılım yapacak ODTÜ, Gazi Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi, yarışma bölgesinde ayrıntılı inceleme yapan üniversitelerdi. Mimar Sinan Üniversitesi, İTÜ, 9 Eylül Üniversiteleri'nin de katılımı ile Türkiye'nin Mimarlık okulları uluslararası platformda yerlerini aldı.
Schindler 2007 / 2008 Mimarlık Yarışması, herhangi bir Avrupa üniversitesinde, lisans düzeyinde son sınıfta okuyan veya mastır eğitimi alan tüm öğrencilere açık. Almanya Bauhaus Üniversitesi, Avusturya Teknik Üniversitesi gibi Avrupa'nın iddialı mimarlık fakültelerinin öğrencileri bu yarışma sayesinde aynı projede buluşuyorlar. Şehir planlama ve mimari alanların projelendirilmesini kapsayan yarışmada, Geleceğin Tasarımcıları'ndan ayrıca engelli kişilerin rahatça ulaşımı için çözümler üretmeleri de bekleniyor. Yarışmaya Türkiye'den 138 kişi katılıyor. Projelerin 1 Ağustos 2008 tarihine kadar teslim edilmesi gerekiyor.
Schindler Kurumsal İlişkiler ve Marka sorumlusu Lale Salkım , Schindler Mimarlık Yarışması ile ilgili olarak "Yarışmaya ilk kez katılan bir ülke olmamıza rağmen, Mimarlık fakültelerinin ve öğrencilerimizin gösterdiği ilgiden gurur duyuyoruz. Başarılı projeleriyle de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerine de inanıyoruz" dedi.
'Herkes için Erişim' temalı yarışmada amaç, fiziksel engelleri ne olursa olsun herkesin kullanımına uygun alanlar yaratmak. Yarışmacılardan, yeni düzenlemeler ve trafik altyapısına yapacakları katkılarla, bölgenin mevcut potansiyelini hayata geçirmeleri bekleniyor. Yarışmanın amacı bu ihmal edilmiş yeri çekici bir kamusal alan haline getirerek, çevredeki iş ve konut alanlarının canlandırılmasının sağlanması.