Garanti Bankası Çağrı Merkezi

Tayfun TULGAN / 05 Nisan 2011
Garanti Bankası Çağrı Merkezi

İlk Yapı'da bu ay, üniversite kampüsü içinde kurgulanan bir çağrı merkezinin genç bir bakışla kotarılmış hikayesine yer veriyoruz. ozer+tulgan Mimarlık'ın Sivas'ta hayata geçirdiği İlk Yapı'sı "Garanti Bankası Çağrı Merkezi"ni, ofisin kurucu ortağı Y. Mimar Tayfun Tulgan aktarıyor.

"Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü içerisinde, en güncel teknolojik sistemler kullanılarak, bin 200 metrekare alana kurulan Garanti Bankası Çağrı Merkezi binası, 2008 yılının Ekim ayında hizmete girdi.


"Projelendirme aşamasında binanın daha sonra üniversiteye devredilmesi ve kütüphane ya da benzeri bir işlevle kullanılması öngörüldüğünden; planlama da buna göre, doğal ışıktan maksimum düzeyde yaralanılacak şekilde yapıldı.



"Giriş cephesinde açıklıklar olabildiğince geniş bırakılarak şeffaf ve ferah bir çalışma ortamı yaratılması amaçlandı. Çalışma alanı dışındaki ikincil mekanlar, giriş aksında bina boyunca planlanarak, açık çalışma alanına üç cepheden doğal ışık alınması sağlandı. Doğal aydınlatmadan maksimum oranda yararlanmak amacıyla aydınlatma otomasyon sistemleri kullanıldı. Ayrıca ikinci katta ışığı içeriye taşıyan GPS kontrollü solar sistemler (CIRALIGHT) kullanıldı.

"İki katlı olarak planlanan binanın dış cephesinde, çevredeki doğal peyzaj ile uyum içinde görüneceği düşünülerek klinker tuğla kaplama tercih edildi.

"Binanın camlarında, maksimum şeffaflık ve güneş kontrolü için Sun Guard NP 61 seçildi. Diğer cephe malzemeleri olarak antrasit renkli alüminyum kompozit panel kaplama ve beton görünümlü dış cephe sıvası kullanıldı.

"Bina planlanırken, yapılan işin doğası gereği sessiz bir ortama ihtiyaç duyulduğundan, bütün servis mekanları; ofisler, toplantı odaları, tuvaletler, güvenlik odası, dinlenme odası, mutfak, yangın merdiveni vb cami tarafında, giriş aksında bina boyunca tampon alan olarak planlandı. Böylece yan parselde bulunan camiden gelecek seslerin minimum seviyeye indirilmesi amaçlandı.

"Sey Danışmanlık tarafından hazırlanan akustik çalışma raporu doğrultusunda, iç mekanda yer alan bütün duvar ve tavanlarda perfore akustik alçıpan ve kumaş kaplı akustik panel kullanıldı. Çalışma ünitelerinin arasına ayrıca; taşyünü üzeri kumaş kaplamalı ayırıcı paneller, zeminde ise ses yalıtımını arttırmak amacıyla karo halı uygulandı.



"Çağrı merkezi, üniversite kampüsü içinde yer aldığından öğrencilere de iş olanağı sağlayacağı öngörüldü. Binada çalışacak personelin çoğunluğunun gençlerden oluşması sebebiyle ve biraz da yapılan işin tekdüzeliğinden kaçmak adına, iç dekorasyonda canlı renkler kullanılması düşünüldü. Çalışma alanında kullanılan kumaş kaplamalı akustik paneller her aksta farklı bir renk olarak düzenlendi.

"Binanın giriş katında, Kızılırmak manzaralı arka cephede bir dinlenme odası; üst katta yine arka cephede ise, içinde dart, tilt makinesi gibi aletlerin bulunduğu bir kafeterya planlandı."


Proje Künyesi

Proje Adı: Garanti Bankası Çağrı Merkezi 
Proje Yeri: Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü, Sivas
Mimari Proje: ozer+tulgan Mimarlık
İç Mimari Proje: ozer+tulgan Mimarlık  
İşveren: Garanti Bankası
Proje Tarihi: 2008
Yapım Tarihi: 2008
Arsa Alanı: 4.200 m2
Toplam İnşaat Alanı: 2.500 m2
Yüklenici: Limit Mühendislik
Statik Projesi: Tuncel Mühendislik
Elektrik Projesi: Sanayi Mühendislik
Mekanik Projesi: Elmak Mühendislik
Akustik Danışmanı: Sey Danışmanlık
Cephe Danışmanı: CWG Danışmanlık


ozer+tulgan Mimarlık
hakkında

2007 yılında İç Mimar Emre Özer ve Y. Mimar Tayfun Tulgan tarafından kuruldu. Mimari, iç mekan ve kentsel tasarım alanlarında tasarım danışmanlığı, proje geliştirme ve yönetimi, uygulama, kontrol ve taahhüt hizmetleri veren firma Türkiye'nin her yerinde, çeşitli ölçekte ve türde projeler geliştiriyor. Müşterilerine mimari, iç mimari, mühendislik ve danışmanlık hizmetleri içeren entegre bir hizmet sunan ozer+tulgan Mimarlık, kamusal ve özel sektörden işverenlerle beraber çalışarak, toplum için sağlıklı, verimli ve çevre dostu çözümler üretiyor.
 


Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :