Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı

06 Temmuz 2015
Yapının tasarımı, dikdörtgen bir kutunun, eğimli bir arazi ile kurduğu ilişki doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, dış konturları dikkate alındığında “Öklit” geometrisinin temel formlarından “dikdörtgen bir kutunun”, eğimli bir arazi ile kurduğu ilişkiden kaynaklı tasarım kararları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Kutu; eğimli arazi ile bir gerilim oluşturarak semantik olarak kendini ifade eder. Gerilim sonucunda ortaya çıkan kot farkları binaya farklı kotlardan giriş olanakları sunar. 



Ana giriş alt kotta anayol ile bir bağlantı kurarken, üst kotta yer alan öğretim üyesi girişi ve otopark ile düz ayak olarak mekânlara ulaşmak mümkün olmaktadır. Binanın mekânsal programı; 500 kişilik konser salonu ve fuayesi, üflemeli-vurmalı-yaylı çalgılar derslikleri, bireysel çalışma odaları, piyano derslikleri, çeşitli kuramsal derslikler, ilkokuldan yüksek lisans eğitimini kapsayacak şekilde düzenlenen çeşitli derslikler, kantinler, yemekhane, kütüphane, avlular, bahçeler, idari birimler ve otoparklardan oluşur. Oldukça karmaşık ve pedagojik düzenlemeleri gerektiren bu program; sokaklaşan bağlantılar ve sokakların kesiştiği agoralar - boşluklar ile birleştirilmiş ya da ayrılmıştır.



Uludağ Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden oluşan bir ekip tarafından tasarlanan proje, gene aynı mekânda öğretim üyelerine ait bir büro ortamında gerçekleştirilmiştir.

*Bu proje YAPI Dergisi'nin 389. sayısında yayımlanmıştır. 


Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı - Resim Galerisi

Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :