Tapasuma Restoran

06 Temmuz 2015
Tapasuma’nın tasarımında beyazlar, doğal griler ve su yeşili egemen. Mekâna sade ve şık bir hava vermek için mantar, kiraz, meşe, cam mozaik ve mermer gibi doğal malzemeler kullanıldı.

Sumahan Otel’in içinde yer alan Tapasuma Restoran, sade ama şık, eski ile yeniyi harmanlayan modern bir mekân. Çengelköy’de Boğaz’ın kıyısında bulunan, 19. yüzyıl sonlarında Osmanlı sanayi mimarisinin son devir örneklerinden olan bu tarihi bina; ambar, kireç ve taş ocakları, vejetalin yağı, briket kömür ve Suma (1) fabrikası gibi birçok çeşitli işlev için kullanıldı. Binanın eski endüstriyel havasını korumak için var olan çelik kolonları, volta tavanları, eski taş ve kiremit duvarları modern bir anlayışla ortaya çıkarıldı.

Tapasuma’nın tasarımında beyazlar, doğal griler ve su yeşili egemen.Mekâna sade ve şık bir hava vermek için mantar, kiraz, meşe, cam mozaik ve mermer gibi doğal malzemeler kullanıldı. Restoran’daki beyaz meşe büfeler, masif kiraz ağacından yapılan kav ve lounge kısmındaki divanlar özel tasarım olarak üretildi. Ayrıca Zanotta’dan bar tabureleri, Moooi’den aydınlatma ve Derin’den masa ve sandalyeler kullanıldı. Restoran’ın her bir penceresinden görünen 8 metrelik bar, Boğaz’ın yosunlarını anımsattığı için Avusturya’dan getirilen Calacatta Verde adlı beyaz ve yeşil damarlı özel bir mermerden üretildi.



Not:
(1) Suma: Kuru ve yaş üzüm ispirtosunun, anason tohumu ile ikinci kez damıtılmasındanelde edilen damıtık içki. Kuru ya da yaş üzümden ilk çekilen distilat, rakının özü.

*Bu proje YAPI Dergisi'nin 382. sayısında yayımlanmıştır.


Tapasuma Restoran - Resim Galerisi

Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :