Binin Biriliği Ulusal Öğrenci Tasarım Atölyesi

mimarizm.com / 11 Ekim 2021
2021 Yunus Emre Yılı dolayısıyla, Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen Binin Birliği Ulusal Öğrenci Tasarım Atölyesi'nin başvuruları 30 Ekim 2021 tarihinde başlayacak.

Atölye Amacı ve Konusu

Anadolu erenlerinden ve Anadolu'nun manevi mimarlarından olan Yunus Emre bu topraklara yeni bir ışık ve huzur getirdi. Yunusun fikirleri dün olduğu gibi bugün de gönül dünyamızı aydınlatmaya devam ediyor. Yaşadığı çağda olduğu gibi bugün de insanlığın elinden tutan bir gönül ustasıdır. O içinde yaşadığı topluma çöküş ve dağılma devrinde millet birliğini sağlayan manevi değeri aşılamış, Müslüman halkın ruh ve vicdanına hitap eden bir maneviyat önderidir.

Onun fikir ve ışığında; şiirlerindeki imgelerin, mekanların, sembollerin katılımcılarca yorumlanıp görselleştirilmesiyle Türkiye'nin dört bir yanından kolaj, illüstrasyon, baskı, resim vb. gibi çalışmalar beklenmektedir. Bir şiirin, bin aklı bir ettiğini göstermeyi amaçlayan, jüri ve halk seçkisine sunulacak sergilerin her bir aşamada ayrı ayrı ödüllendirilmek üzere toplamda iki aşamada gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Son gönderim tarihine dek gönderilen çalışmaların seçki süresi birbirinden ayrı işleyip, sergi ürünleri birbirinden bağımsız (her sergi için birincilik, ikincilik, üçüncülük ve bir jüri özel ödülü) olmak üzere sekiz ödül, toplamda 5000 TL ödül verilecektir. 1. Aşama için gerekli bilgiler aşağıda belirtilmiştir:

Ödüller

1. Ödül: 1.000 TL

2. Ödül: 700 TL

3. Ödül: 500 TL

Jüri Özel Ödül: 300 TL

Atölyenin Türü ve Şekli

Atölye, Eskişehir Valiliği, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve MÜSİAD tarafından ulusal ve iki aşamalı ve iki sergiden oluşmak üzere düzenlenmiştir. Atölye herkese açıktır. Yarışmaya kayıt ve katılım ücretsizdir. Atölye süresi ve işleyişi dijital ortamda gerçekleşecektir. Ödüle ve sergilenmeye değer görülen eserler, www.yunusemreeskisehir.com adresli web sayfasında yayınlanacaktır.

Yarışmaya Katılım Koşulları

- Yarışmaya katılım ücretsizdir ve ön kayıt şartı yoktur.

- Bireysel katılım zorunludur.

- Yarışmaya asil, yedek ve danışman seçici kurul üyelerinin, raportörlerin, yarışmayı açan kurum birimi yöneticilerinin birinci derece yakınları katılamaz.

- Bu koşullara uymayanalar projelerini teslim etseler bile yarışmaya katılmamış sayılırlar.

Katılım ve Sergi Takvimi

İlan Tarihi: 30 Ekim 2021

İlk Seçki Sergilenmesi ve Ödüllerin Duyurulması: 15 Kasım 2021

İkinci Seçki Sergilenmesi ve Ödüllerin Duyurulması: 17 Aralık 2021

Jüri Üyeleri

Seçici Kurul Danışman Jüri Üyeleri

Erol Ayyıldız (Eskişehir Valisi), Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu (Prof. Dr., ESTÜ Rektörü), Alper Çabuk (Prof. Dr., ESTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı)

Seçici Kurul Asli Jüri Üyeleri

Mehmet İnceoğlu (Doç. Dr., Eskişehir Teknik Üniversitesi, Mimar, Bölüm Başkan Yardımcısı), Hicran Hanım Halaç (Doç. Dr., Eskişehir Teknik Üniversitesi, Mimar), İsmail Kanber (Yük. Mimar, İnşaat Yüksek Mühendisi), Tuna Torun (Araştırma Görevlisi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Mimar), Engin Vural (Mimar), Burcu Coşgun Ovalı, Feride Turan (Yazar)

Raporatörler

Tuna Torun (Araştırma Görevlisi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Mimar), Zeynep Gül Bağan (Mimarlık Bölümü), Şule Apak (Mimarlık Bölümü), Rafet Barkın Sarıhan (Mimarlık Bölümü), Cansu Tatlı (Mimarlık Bölümü), Kübra Özkan (İç Mimarlık Bölümü), Ahmet İbiş (Mimarlık Bölümü), Mehmet Emin Sarıhan (Şehir ve Bölge Planlama Bölümü), Muhammed Kaşıkçı (Mimarlık Bölümü), Doğa Bilgin (Endüstriyel Tasarım Bölümü)

Katılımcılardan istenenler

- Katılımcılar her türlü dijital tasarımla atölyeye katılabilirler.

- Katılımcıların, Yunus Emre’ye ait bir eserden istediği uzunlukta bir bölümü seçerek, seçtiği bölümü görselleştirmesi; oradaki düşünceyi, anlamı aktarması beklenmektedir.

- Görselleştirmede kullanılacak format, katılımcının tercihine bırakılmıştır. Örnek: Elle ya da dijital ortamda çizim yapılması, baskı, kolaj, resimlemede bilgisayar programı uygulaması kullanılması vb.

- Katılımcılardan eserlerini (her eser için ayrı) açıklayacak 200 kelimeyi geçmeyecek şekilde düşüncelerini aktardıkları bir rapor yazısı beklenmektedir.

- Katılımcı, en fazla iki farklı eser ile katılabilir. Bu eser(ler) tek parçadan oluşabileceği gibi, birden fazla parçadan oluşan bir bütün şeklinde de olabilir. Eserde birden fazla parça varsa, parçaların sıralamasının anlaşılır şekilde belirtilmesi gerekir. Bir eserde en az 1, en fazla 10 parça olabilir.

- Tasarım veya tasarımların, 50cm x 50 cm / 300 dpi formatında hazırlanması ve gönderilmesi gerekmektedir.

- Kimlik bilgileri ve tasarımla ilgili kısa bir yazılı açıklamanın, raporla birlikte gönderilmesi gerekmektedir.

Eserlerin Teslimi

Eserlerin teslimi, dijital ortamda gerçekleşecektir. Teslim dokümanları atölyenin mail adresi olan yarisma@yunusemreeskisehir.com adresine We-Transfer ile gönderilecektir. Belirtilen teslim tarihi ve saatinden sonra gönderilen eserler kabul edilmeyecektir.

Sergi Ödülleri

1. Ödül: 1.000 TL

2. Ödül: 700 TL

3. Ödül: 500 TL

Jüri Özel Ödül: 300 TL

Belirlenen ödüller tek sergi için belirlenen miktarlar olmak üzere iki ayrı sergi geçekleştirilecektir.

Katılımcıların uymakla zorunlu olduğu esaslar

Eserlerin herhangi bir yerinde eserin sahibini belirten işaret bulunmaması gerekmektedir. Katılımcılar, atölyenin ilanından sonra www.yunusemreesksehir.com adresinden atölye kayıt formunu doldurmak zorundadır.

Atölyeye katılan eserlerde özgünlük; daha önce başka bir yerde yayınlanmamış ve başka bir mecrada ödül almamış olma şartı aranmaktadır. Aksi durumun tespit edilmesi halinde, atölyenin hangi aşamasında olursa olsun, ödül iptal edilir.

Kolokyum

Ödül alan ve sergilemeye değer görülen tüm eserler, www.yunusemreeskisehir.com web sayfasında sergilenecektir. Kolokyum tarihi ve saati atölye sonuçlarıyla birlikte duyurulacaktır. Tüm projelerinin telif hakkı müelliflere ait olacak, ancak atölyeyi düzenleyen Eskişehir Valiliği, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve MÜSİAD isimlerini belirtmek koşulu ile her türlü yayınlama ve sergileme hakkına sahip olacaktır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :