Uluslararası Nurten Aksugür En İyi Kavram İletişimi Öğrenci Yarışması

mimarizm.com / 28 Mayıs 2024
Uluslararası Nurten Aksugür En İyi Kavram İletişimi Öğrenci Yarışması'nın son teslim tarihi 12 Temmuz 2024.

Yarışmanın Amacı

Nurten Aksugür En İyi Kavram İletişimi (EİKİ) Öğrenci Yarışması, dünya çapında tüm İç Mimarlık öğrencileri için kurgulanmış bir yarışmadır. Amacı, İç Mimarlık alanında eğitim gören öğrencilerin eleştirel, yaratıcı ve özgün düşünceye odaklanmalarını desteklemek; tasarımın kavramsal boyutunun önemini anlamaları, çeşitli bireysel sunum yöntemleri yardımıyla iletişim kurmaları ve düşüncelerini paylaşmaları için motivasyon ve destek sağlamaktır.  

Bu yarışma Doğu Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü, tarafından düzenlenmekte ve Aksugür ailesi sponsorluğunda gerçekleştirilmektedir. 

Kim Katılabilir?

İç Mimarlık/ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinde lisans programlarında verilen zaman diliminde öğrenim gören tüm öğrenciler ve mezunlar (şahsen ya da grup olarak) bu yarışmaya tasarım stüdyosu veya diğer tasarımla ilişkin derslerde ürettikleri projeleri ile katılabilirler. 

 İstenilenler:

2021-2022 Akademik Yılı ve sonrası dönemlerinde yapmış olduğunuz projenizle ilişkili (tasarım veya tasarımla ilişkin derslerde), “Kavram Sunumum” diyebileceğiniz herhangi bir anlatım; örneğin yazı - poster - kısa film – fotoğraf/lar veya herhangi başka bir yöntem ile oluşturduğunuz kavram iletişim çalışmanızla Nurten Aksugür EİKİ yarışmasına katılabilirsiniz.

Yarışma Dili: İngilizce ve Türkçe. 

Teslim Tarihi, Yeri ve Formatı:

Katılım ve teslim için son tarih 12 Temmuz 2024 Cuma  günüdür. Yarışmaya katılmak için bccinar.emu.edu.tr/en web adresinde kayıt olmanız ve paylaşım platformlarından birine (OneDrive, Google Drive, vs.) yüklediğiniz projenizin (tek dosya içinde rumuz ile isimlendirilmiş olarak) linkini de bu kayıt kısmına ekleyerek bize göndermeniz gerekmektedir.

Yarışmacıların web sayfasında istenen bilgileri doldurmaları, kendileri için iki harf ve 4 rakamdan oluşan bir rumuz seçmeleri ve sunulan işlerinde isim ve diğer bilgiler yerine bu rumuzu kullanmaları gerekmektedir. Rumuz dışında çalışmalarda herhangi bir isim veya yarışmacının kimliğini belirten bilgi kullanılması yarışmacının diskalifiye olması ile sonuçlanabilir.

Yarışmaya çeşitli formattaki çalışmalarla katılabilirsiniz (film, poster, yazı, stop motion, vs.). Ancak projenin toplam dosya boyutunun 200MB'ı geçmemesine özen gösterilmesi önemlidir. Buna ek olarak kalite posterler için 150 - 300 DPI videolar için ise 720p'dir. Ayrıca, video sürelerinin 3 dakikayı geçmemesi önerilmektedir.

Bu yarışmanın amacı tasarım projelerini değil, kavram iletişimi tasarımını değerlendirmek olduğundan tüm projenizi yarışmaya göndermenize gerek olmamaktadır. Ancak katılımcı olarak sizden kavram sunum çalışmalarınızın yanında tasarımınızı hangi ders kapsamında yaptığınızı, yarattığınız kavramın tasarım projenize nasıl yansıdığını gösteren bir poster (A3 formatında, yatay – landscape, PDF) de beklenmektedir.

 Zaman Akışı:

Son soru sorma: 10.07.2024
Proje teslimi için son tarih: 12.07.2024
Kazananların isimlerinin ilan edilmesi: 09.10.2024

Jüri Üyeleri:

Prof. Dr. Erdal Aksugür; Prof. Dr. Sevinç Kurt, UKÜ; Prof. Dr. Özlem Olgaç Türker, DAÜ; Doç. Dr. Afet Çeliker Coşkun, DAÜ; Doç. Dr. Betül Bilge Özdamar- Başkent Üniversitesi; Dr. Elif Erdemir Türkkan, Bilkent Üniversitesi; Dr. Eliz Erdenizci, DAÜ; Emrah Kaymak, TMMBOB İç Mimarlar Odası Başkanı; Pembe Komut, KKTC İç Mimarlar Odası Başkanı

Ödüller:

Birincilik Ödülü: 10000 TL
İkincilik Ödülü: 8000 TL
Üçüncülük Ödülü: 6000 TL 

Kazanan kişilere ödüle ek olarak sertifika verilecektir.

Sergi ve Ödül Töreni:

Jüri tarafından sergilenmeye değer bulunan tüm katılımlar ve kazanan projeler yarışmanın web sayfasında sergilenip, duyurulacaktır.

Organizasyon Komitesi:

Doç. Dr. Guita Farivarsadri; Dr. Eliz Erdenizci; Araş. Gör. Soheil Soleimani; Araş. Gör. Tochukwu Valentine Nnanji

Ayrıntılı bilgi için tıklayın

*

Nurten Aksugür Hakkında

01 Mayıs 1943’te İstanbul’da doğdu. İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden Şubat 1968 yılında Yüksek Mühendis Mimar olarak mezun oldu. Eğitimi sırasında, okul arkadaşı Erdal Aksugür ile Ekim 1967’de hayatını birleştirdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni kuran İTÜ Mimarlık Fakültesi hocalarının daveti ile Mart 1969 da Trabzon KTÜ’de göreve başladı. 1971-72 yıllarında, Devlet Bursu alarak bir yıl süre ile Paris’te Fransızca ve Doktora dersleri aldı. Fiziksel Çevre Kontrolü alanında sürdürdüğü akademik çalışmaları sırasında KTÜ Mimarlık Laboratuvarı içinde yer alan Akustik Deneyler Ünitesini kurdu ve İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde başladığı deneysel doktora çalışmalarını tamamlayarak 1977 yılında Fiziksel Çevre Kontrolü alanında Doktor ünvanını aldı. Ekim 1980’de KTÜ’den ayrılarak Suudi Arabistan’ın Dammam kentindeki Kral Faysal Üniversitesi (KFU), Kızlar İç mimarlık Bölümü’nde Aralık 1982’de Doçent olarak göreve başladı. Aynı bölümde 1985-1987 yılları arasında 3 yıl Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Birinci Körfez Savaşı sonrasında Ağustos 1991’de ise KFÜ’den ayrılarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefke Üniversitesi’ne katıldı. 1992-1994 yılları arasında İç Mimarlık Kurucu Bölüm Başkanı ve Akademik Rektör Yardımcılığı görevini sürdürdü. 1993 yılında Profesör ünvanını kazandı. 1994 Eylül ayında katıldığı Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde önce Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi olarak, 1997-2001 yılları arasında da İç Mimarlık Bölümü’nü kurarak Kurucu Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Kendi isteği ile emekliye ayrıldığı Nisan 2009 tarihine dek öğretim üyesi olarak DAÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümünde hizmete devam etti. Emeklilik sonrası eşiyle birlikte, 1964 yılında ilk görüşte aşık oldukları, sonrasında tüm tatillerini geçirdikleri, 1974 yılında Aşağı Mazı köyünde hayal evlerini inşa ettikleri Bodrum’a yerleşti. Yalnızca üç yıl hayal ettiği şekilde dolu dolu yaşadığı Bodrum’da 23 Temmuz 2012’de hayata veda etti. ‘Dünyadaki Cennetim’ dediği Aşağı Mazı Köyü’nde defnedildi. Geride, kendisinin ‘En büyük zenginliği’ olarak gördüğü öğrencileri kaldı.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :