6. Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları

mimarizm.com / 14 Haziran 2023
Bizans araştırmalarını uluslararası platformda paylaşmak ve kültürel miras bilincini artırmak amacıyla üç yılda bir düzenlenen Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu, 22-24 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Prof. Dr. Engin Akyürek’in direktörlüğünü üstlendiği Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Merkezi, Altıncı Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu’nu 22-24 Haziran 2023 tarihleri arasında, Beyoğlu’ndaki Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde (ANAMED) düzenleyecek. Üç gün sürecek sempozyumda, “Türkiye’de Bizans Çalışmalarının Yüz Yılı” konusu, “Küresel Perspektiften Türkiye’deki Bizans Çalışmaları”, “Kültürel Miras ve Kamu Algısı” ve “Bizans Konusunda Arkeolojik Çalışmalar” olmak üzere üç ayrı temada ele alınacak.

Herkese açık ve ücretsiz olan sempozyumda, 100. yılında Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Bizans araştırmalarının tarihsel gelişim süreci ile bugün ulaşmış olduğu seviye, uluslararası Bizans araştırmaları bağlamında tartışılacak. Bu çerçevede, Bizans çalışmalarına yön veren ekoller ve öncü bilim insanları, üniversitelerde ve yaygın eğitimde Bizans, bilimsel disiplinin kurumsallaşması, arkeolojik çalışmalar, Bizans’ın kültürel mirası ve Türkiye’de Bizans çalışmalarının geleceği konuları ele alınacak.

Uluslararası katılımcıları bulunan etkinlik şu konu başlıkları üzerinden ilerleyecek: “Küresel Perspektiften Türkiye’deki Bizans Çalışmaları”, “Türk Üniversitelerinde: Öncülerden Günümüze”, “Yabancı Enstitülerin Katkısı” (ilk gün); “Kurumsallaşma”, “Bizans Kültür Mirası: Gelecek İçin Korumak ve Onarmak”, “Bizans’ı Kamuya Görünür Kılmak”, “Bizans Kültür Mirasının Dijitalleştirilmesi” (ikinci gün); “Bizans Arkeolojisine Genel Bakış”, “Bizans’ı Kazmak: Yerleşimler, Yapılar, Sualtı Alanları”, “Bizans Şehirciliğini Anlamak: Kentlerin Kazıları”, “Genç Bizantologların Gözünden Türkiye’de Bizans Çalışmaları” (son gün).

Sempozyum programı ve bildiri özetlerine ulaşmak için tıklayın

 

*

Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Merkezi Hakkında

Türkiye’de Geç Antik Çağ ve Bizans Dönemi sanatı, tarihi ve arkeolojisi konularında bilimsel araştırma ve etkinliklerde bulunmak, bu alandaki çalışmaları desteklemek ve ilgili bilim disiplinlerine katkıda bulunmak amacıyla 2015 yılında Koç Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. Türkiye’de Bizans araştırmaları konusunda kurulan ilk merkezdir, kuruluş amacı doğrultusunda bilimsel araştırma projelerini destekler, doktora ve doktora sonrası araştırma bursları verir, bilimsel toplantılar düzenler, ilgi alanında bilimsel yayınlar yapar ve ülkemizin kültürel zenginliğinin önemli bir kısmını oluşturan Bizans Dönemi kültürel varlığının korunması ve tanıtılması ile ilgili çalışmalar yürütür. 

Koç Üniversitesi Hakkında

1993 yılında, en yetkin mezunları yetiştirmek, bilimin sınırlarını ilerletmek ve bu alanlarda ülkemize, insanlığa ve Türkiye'ye hizmet etmek misyonuyla kurulan Koç Üniversitesi, uluslararası düzeyde eğitim veren bir kurumdur. 22 lisans, 43 yüksek lisans ve 30 doktora programı bulunan Koç Üniversitesi'nde lisans programındaki öğrencilerin yüzde 68’i burslu olarak eğitim görmektedir. Koç Üniversitesi'nde öğrenim gören 9419 öğrenci bulunmaktadır. Koç Üniversitesi’nin lisans ve yüksek lisans programlarından bugüne değin 20.000’e yakın öğrenci mezun olmuştur. Koç Üniversitesi, dünya standartlarında geniş laboratuvar, bilgi işlem ve araştırma olanaklarıyla, öğretim üyesi başına düşen bilimsel makale sayısında Türkiye'deki eğitim kurumlarının arasında en üst sıralarda yer almaktadır. 


Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :