Anadolu Kent Kültürünün Oluşumunda Çatalhöyük Neolitik Yerleşimi: Ali Umut Türkcan Ertelendi
mimarizm.com /
21 Kasım 2022
22 Kasım Salı günü Mimarlar Derneği 1927'de gerçekleşecek Ali Umut Türkcan'ın "Anadolu Kent Kültürünün Oluşumunda Çatalhöyük Neolitik Yerleşimi" başlıklı söyleşisi, konuşmacının sağlık sorunları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.
Mimarlar Derneği 1927'nin, Ali Umut Türkcan tarafından yüz yüze gerçekleştirilecek olan “Anadolu Kent Kültürünün Oluşumunda Çatalhöyük Neolitik Yerleşimi” başlıklı söyleşisi, sağlık sorınları nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.
Etkinlik ayrıca Mimarlar Derneği 1927 Youtube ve ZOOM hesabından eş zamanlı olarak yayınlanacaktır.
*
Ali Umut Türkcan Hakkında
Ankara’da 1972 yılında doğmuştur. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nde, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini Hacettepe Üniversitesi Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi Anabilim Dalında tamamlamıştır. 1998 yılında öğretim kadrosuna katıldığı Anadolu Üniversitesi’nde halen Doç. Dr. olarak çalışmakta ve Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı’nı yürütmektedir. 1992 yılından itibaren çeşitli ulusal ve uluslararası kazı ve yüzey araştırmalarında çalışmıştır. Sagalassos Kazısı, Kyme Kazısı, Menemen Ovası Güney Aiolia (İzmir) Yüzey Araştırması, Eskişehir Çavlum Mezarlık Alanı Kazısı ve Konya Çatalhöyük Kazı ve Araştırma Projesi gibi projelerde çeşitli görevlerle yer almıştır. 1993 – 2010 yılları arasında aralıklarla 14 yıl boyunca çeşitli görevlerle katıldığı Çatalhöyük Kazı ve Araştırma Projesi’nde damga mühürler ve figürinler üzerine çalışmalar gerçekleştirmiş ve uzmanlaşmıştır. Cambridge Üniversitesi McDonald Arkeoloji Enstitüsü’nde 1998 yılında damga mühür malzeme üzerine bir ay ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuştur. Avrupa Birliği EuroMed projesi TEMPER kapsamında Oxford Brookes Üniversitesi’nde Kültürel Miras Alan Yönetimi üzerine 2003 yılında çalıştaya katılmıştır. TÜBA Bütünleştirilmiş Doktora Programı kapsamında Londra UCL Üniversitesi, Arkeoloji Enstitüsü’nde Doktora çalışmasının bir senesinde ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuştur (2003 – 2004). Eskişehir bölgesinde Sivrihisar Balkayası(2006-2007) ve İnönü Kanlıtaş ve Civarı(2008-2009) yüzey araştırmalarını gerçekleştirmiştir. Bakanlar Kurulu kararı ile 2013 yılında başladığı Kalkolitik Dönem Kanlıtaş Höyük Kazı Çalışmalarını 2019 yılında sona erdirmiştir. 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığı Konya İli, Çumra İlçesi Çatalhöyük Kazı ve Araştırma Projesi Kazı Başkanlığı görevini halen sürdürmektedir.
İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın