AURA & İPA Yaz Akademisi kapsamında düzenlenen kamusal etkinliklerin ikincisi “Geçici Barınma ve Ortak Yaşam” 31 Temmuz Çarşamba günü, İPA KAmpüs'te saat 20:00'da başlayacak.
Etkinlik Programı
Atölye çalışmasını destekleyici seminerlerin yanı sıra İstanbullu öğrenciler ve profesyonellerle bir araya gelme ve paylaşım ortamı oluşturmak üzere 23 Temmuz Salı ve 31 Temmuz Çarşamba akşamları herkese açık etkinlikler düzenleniyor. Program kapsamındaki kamusal etkinliklerden ikincisi, “Geçici Barınma ve Ortak Yaşam” başlıklı panel, mimar ve akademisyen Emre Demirtaş moderatörlüğünde, Emre Gündoğdu (Herkes için Mimarlık), Eren Şenkardeş (KAF Kolektif) ve Esra Sert’in (MEF Üniversitesi) katılımıyla düzenleniyor.
Kayıt için tıklayın
AURA İPA Yaz Akademisi
6 Şubat Depremleri sonrası hayatların normale dönmesi için verilen çabalara destek olmak amacıyla, AURA İstanbul ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Planlama Ajansı partnerliğinde “Sürdürülebilir Normale Doğru” yaz akademisinin ikincisi düzenleniyor. “Gündelik Hayatı Müştereklerle Yeniden Örmek: Müşterek Mutfak +” başlıklı atölyede, Hayriye Eşbah Tunçay, Tansel Korkmaz, İnci Olgun ve Defne Akşin Akyol yürütücülüğünde, disiplinlerarası kolektif çalışmalar gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. AURA & İPA Yaz Akademisi, geçici yerleşim alanlarında sosyalleşmek için tasarlanmış açık/kapalı alanların eksikliğinden hareketle bu dönemki atölye çalışmasının konusunu geçici yerleşim alanları için “Müşterek Mutfak +“ olarak belirledi.
Program, Hatay ve İstanbul’daki üniversitelerin Mimarlık, İç Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı eğitimi alan 2. 3. ve 4. sınıfı tamamlamış 35 öğrenciyi kapsıyor. İPA Kampüs'te düzenlenen programa katılan öğrenciler, alanında uzman akademisyen ve meslek profesyonellerinin seminerlerine katılarak mesleki donanımlarını artırma, farklı üniversitelerden öğrenciler ile sosyalleşerek deneyimlerini paylaşma, İstanbul’un mimari ve kentsel gelişimine odaklanan gezilere katılma ve disiplinlerarası atölye ortamında kolektif çalışma yapma olanağı buluyor.
Hatay’daki üniversitelerinden katılan 15 öğrencinin ulaşım, konaklama masrafları ve tüm öğrencilerin yemek giderleri, programı düzenleyen AURA İstanbul, İstanbul Planlama Ajansı ve program sponsorları olan BAUMİT, KLASSİS, SAMET, TROX ve ZİVELLA firmalarının desteği ile karşılanıyor.