AURA Suare: "Mimarlığın Antarktika ile İmtihanı"

mimarizm.com / 20 Aralık 2019
AURA Suare'nin 20 Aralık Cuma akşamı (bugün) konuğu "Mimarlığın Antarktika ile İmtihanı" başlıklı sunumuyla Doç. Dr. Yüksel Demir.

AURA İstanbul’un mezunlarını ve tüm dostlarını davet ettiği özel etkinlik serisi, AURA Suare tasarım sohbetlerinde, deneyimli mimar ve tasarımcılar, mesleki birikimlerini, yaklaşımlarını ve projelerini paylaşmaya devam ediyor.

20 Aralık Cuma akşamı AURA Suare İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi Üs Çalışma Grubu Koordinatörü, Doç. Dr. Yüksel Demir'i konuk ediyor. Katılımın ücretsiz, kontenjanın sınırlı olduğu etkinlik 19:00'da başlayacak.

"Mimarlığın Antarktika ile İmtihanı: Türkiye Antarktika Araştırma Üssü*"

İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi, Üs Çalışma Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Yüksel Demir, Türkiye Antarktika Araştırma Üssü* Kuruluş Çalışmalarını ve bu çerçevede katıldığı TAE II (Turkish Antarctic Expedition - Türk Antarktik Bilim Seferi II) izlenimlerini katılımcılar ile paylaşacak.

*Türkiye Antarktika Araştırma Üssü Kuruluş Çalışmaları, TC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, TC Sanayi Teknoloji Bakanlığı Uhdesinde, İTÜ Kutup Uyg-Ar Merkezi koordinasyonunda gerçekleştirilmektedir.

Kayıt için tıklayın

 

*

Doç. Dr. Yüksel Demir hakkında

Mimar, İTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi, İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi Üs Çalışma Grubu Koordinatörü,

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık bölümünden mezun oldu (1983-1987), Mimari Tasarım Lisans Üstü Programında gerçekleştirdiği çalışmalarla Yüksek Lisans (1990) ve Doktora (2000) derecelerini İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsünden aldı. Mimarlık yapıyor (1987- ). İTÜ Mimarlık Bölümünde Araştırma görevlisi olarak bulundu (1989-2002). Fakülte ve üniversite düzeylerinde asistan temsilciliği yaptı. İTÜ Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu (2007-2016). Anadolu Üniversitesi’nde (2008-2012), İtalya’da Politecnico Di Milano’da (2009-2015) ve ABD’de Auburn Üniversitesinde (2016-2017 Güz Dönemleri) Misafir Öğretim Üyesi olarak bulundu. Halen yöneticisi olduğu İTÜ Mardint Uygulama Araştırma Merkezi'nin kuruluşunda ve yürütülüşünde (2005- ) görev aldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi bünyesinde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklere katkı sağladı, The Circle Mimarlık Kültür ve Sanat Platformunun kurucularındandır. Halen İTÜ Kutup Uyg-Ar Merkezinde Türkiye’nin Antarktika’da Bilim Üssü Kurulması Çalışma Grubu Koordinatörlüğünün yanısıra İTÜ Mimarlık Bölümünde Öğretim Üyesi ve İTÜ Rektör Danışmanı olarak İTÜ’nin Araştırma Üniversitesine dönüşümü ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor; aynı zamanda Urbanista-Avcı Mimarlık Bünyesinde danışman olarak bulunuyor. Mimari Tasarım, Mimarlıkta Kuram, Mimarlıkta Bilişim ve Mimarlık Eğitimi, alanlarında araştırmalarını sürdürüyor.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :