Bodrum Tasarım Köyü 2015 Atölyeleri

mimarizm.com / 10 Temmuz 2015
Bodrum Tasarım Köyü 2015 Atölyeleri


Tasarım Vakfı tarafından hayata geçirilen Bodrum Tasarım Köyü, yaratıcı alanlardaki tüm aktörleri ortak yaratım ve öğrenim süreçlerini birlikte deneyimlemek üzere bir araya getiren atölye çalışmalarına başladı.

Bodrum Tasarım Köyü projesi, mimarlık, sanat, tasarım, zanaat önderleriyle, tasarım ve zanaatlar arasında kurgusal, deneysel bağlar kurabilmeye odaklanıyor. Yıl boyunca düzenlenecek çeşitli atölye çalışmalarıyla tasarımcıyı sektörlerle buluşturmayı, ürün, hizmet, deneyim tasarımını, katma değerleriyle inovasyona, ekonomiye, kültüre, istihdama kazandırmayı amaçlıyor.



Bodrum Tasarım Köyü'nde keçe, deri, seramik, kilim, dokuma, mobilya, deneysel fotoğraf, tekstil tasarımı, cam füzyon, alevde çalışma, vitray, giyilebilir teknolojiler, mimarlık, tasarım düşüncesi, açık iş, tasarımla yönetim, sosyal, ekonomik, kültürel inovasyon ve dönüşümlere odaklanan atölyeler gerçekleştirilecek.

Kendi alanında deneyim sahibi atölye liderleri, sanatçılar, tasarımcılar, zanaatkârlar tarafından düzenlenecek atölyelere; kademeli ve gruplanmış uzmanlıklar ayırımında tasarımcılar, sanatçılar, zanaatkarlar, meslek kazanmak isteyen yüksekokul, akademi ve üniversite öğrencileri, mezunları, akademisyenler, iş ve düşünce insanları ile profesyoneller katılabilecek.



Yalıkavak sırtlarında 7 dönümlük doğal bir alan üzerine kurulan Bodrum Tasarım Köyü, Cam İşliği, Seramik İşliği, Deri ve Keçe İşliği, Dokuma İşliği, Model Yapım İşliği, Çok Amaçlı Stüdyo, profesyonel mutfak ve 36 kişi kapasiteli restoran, 12 kişi kapasiteli atölye yürütücüsü, katılımcı misafir odaları ve yeşil alanlardan oluşuyor.

Bodrum Tasarım Köyü atölye yürütücüleri arasında, Poznan School of Form'un Direktörü Agnieszka Jacobson, Alman tasarımcı Anette Ponholzer, Polonyalı seramik sanatçısı Marek Cecula, İtalyan tasarım stüdyosu Studio Kairos'tan tasarımcı Giuseppe Manente ve tasarımcı Abramo Mion, İsviçreli mimar Prof. Ruggero Tropeano, UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri Listesi'ne giren keçe sanatçısı Mehmet Girgiç, Belçika'da mobilya, akademisyen Sinan Logie, tasarımcı ve akademisyen Gökhan Mura, İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü'nde Yardımcı Doçent olarak görev yapan Dilek Himam gibi isimler yer alıyor.



Bodrum Tasarım Köyü atölye çalışmalarına, Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan, Koleksiyon Mobilya Marka Direktörü ve tasarımcı Koray Malhan, ünlü kilim sanatçısı Belkıs Balpınar, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü'nde öğretim üyeliğine devam eden Yrd. Doç. Dr. Özlem Sert ve endüstri ürünleri tasarımcısı Filiz Yenilmez de eğitim desteklerini sunacak.

Gerçekleştirilecek atölyelerden çıkan fikirler ve ürünlerin tasarım, üretim, satış hakları tasarımcılara, gezici sergilerde sergilenme ve sunum hakları ise Tasarım Vakfına ait olacak. 




Şimdiye kadar Bodrum Tasarım Köyü kapsamında 29 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında Keçe İşler Atölyesi ve 3-10 Temmuz tarihleri arasında Mobilya Aksesuarları Tasarımı Atölyesi gerçekleştirildi.



Atölye Programı
20 Temmuz - 25 Temmuz Güneş Atölyesi ,  tasarımcı Melodi Bozkurt ve tasarımcı Erin Türkoğlu küratörlüğünde
27 Temmuz - 1 Ağustos Tekstil Desen Tasarımı Atölyesi, tasarımcı ve akademisyen Dilek Himam yürütücülüğünde
3 Ağustos - 8 Ağustos Giyilebilir Teknolojiler Atölyesi, tasarımcı ve akademisyen Gökhan Mura liderliğinde ve Danimarkalı tasarım stüdyosu DIFFUS tasarımcılarının küratörlüğünde
10 Ağustos - 15 Ağustos Sıkıştırılmış Toprak Mimarlığı Atölyesi, mimar Timur Ersen liderliğinde
24 Ağustos - 29 Ağustos Dokuma Atölyesi ve kilim sanatçısı Belkıs Balpınar'ın semineri
31 Ağustos - 5 Eylül Bauhaus Atölyesi, mimar ve akademisyen Zafer Akay liderliğinde 
7 Eylül - 12 Eylül "Herhangi Bir Şeye Anıt" Atölyesi,  mimar ve akademisyen Sinan Logie
21 Eylül - 26 Eylül Tasarım Eğitiminde Yeni Formlar Atölyesi, akademisyen Agnieszka Jacobson liderliğinde
29 Eylül - 4 Ekim  Cam Füzyon Atölyesi, cam sanatçıları Enver Çamdal ve Hacer Çamdal liderliğinde
30 Kasım - 5 Aralık Seramikte Çağdaş Yaklaşımlar Atölyesi, seramik sanatçısı Marek Cecula liderliğinde
Seramik Tasarım Atölyesi, tarihi ve küratörü daha sonra duyurulacak.
Cam Tasarım Atölyesi, tarihi ve küratörü daha sonra duyurulacak.



Atölye programları ve katılım ücretleri hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :