İzmir Tarih Tasarım Atölyesi tarafından düzenlenen peyzaj atölyesi serisinin ilki, Basmane bölgesinde yapılacak. Seda Kurt Şengün'ün yürütücülüğünü üstlendiği çalışma, 26 - 28 Eylül tarihlerinde İzmir Tarih Tasarım Atölyesi'nde gerçekleştirilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İzmir Tarih Projesi kapsamında, İzmir Tarih Tasarım Atölyesi tarafından geleneksel konut dokusu içerisinde yeşil dokunun artırılmasını amaçlayan bir çalışma başlatıldı. Projenin amaçları; farklı disiplinlerden gelen öğrencilerin ve bölge halkının dahil olduğu bir düşünme, tasarlama ve üretme süreci oluşturmak, pilot bölgenin görsel estetiğini yükseltmek, yeşil alan oranını artırmak, hava temizliğine katkıda bulunmak, güzel kokmasını sağlamak, kontrollü gölge alanlar oluşturmak, atık malzeme kullanımı ve ileri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak ve bölgenin ziyaret potansiyelinin geliştirmek olarak belirlendi.
Yürütücülüğünü Yüksek Peyzaj Mimarı Seda Kurt Şengün'ün üstlendiği peyzaj atölyesi serisinin ilki, Basmane bölgesinde mevcut peyzajı keşfetme, anlama ve dokümante etme süreçlerini içeriyor. Bitki bilimine ve peyzaj tasarımına ilgi duyan, yaratıcı disiplinlerden gelen lisans (3. ve 4. sınıf) ve lisansüstü öğrencilerinin katılımına açık olan atölye, 26 - 28 Eylül 2016 tarihleri arasında İzmir Tarih Tasarım Atölyesi'nde gerçekleştirilecek.
Başvurmak isteyen öğrencilerin isim, soyisim, üniversite, bölüm bilgileriyle birlikte, atölyeye neden katılmak istediklerini açıklayan kısa bir metni izmirtarihtasarim@gmail.com adresine göndermeleri isteniyor.
Seda KURT ŞENGÜN kimdir?
Peyzaj mimarlığı lisansını 2008'de, mimari tasarım yüksek lisansını 'Yitik Alanın Peyzajı' teziyle 2014'te İstanbul Teknik Üniversitesi'nde tamamladı. Ulusal ve uluslararası yarışmalardan ödüller aldı. Bauhaus Üniversitesi Dessau kampüsünde beton tasarım eğitimi ve atölye çalışmalarına katıldı. 2013'de ENSA Lyon Fransa yüksek mimarlık okulunda peyzajı konu alan araştırmalar yaptı. ARKIMEET'14'te davetli konuşmacı olarak yer aldı. Lizbon Universidade Nova'nın düzenlediği uluslararası bir konferansta yitik alanlar ve fotoğraf sanatı üzerine bildiri sundu. 2014'de 2.İstanbul Tasarım Bienali kapsamında Türkiye'de ilk defa ağaçların kent mekanında aktör olarak konu edinildiği Kadıköy Ağaç Rotası'nı düzenledi. Tasarım çalışmalarına bağımsız olarak İstanbul'da devam ediyor, davetli olarak bulunduğu üniversitelerin mimarlık stüdyo jürilerinde ve çeşitli atölye yürütücülükleri ile peyzaj kültürüne dair güncel bir katkıyı sürdürmektedir.