Cumartesi Aurası: Aydın Hasan Polatkan “Sinema ve Mimarlık”

mimarizm.com / 20 Ocak 2021
AURA İstanbul, Cumartesi Aurası konferans dizisi kapsamında, 23 Ocak tarihli dijital etkinliğinde mimar Aydın Hasan Polatkan’ı ağırlıyor.

Mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunan İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul’un, sertifika programı dahilinde mimarlık, şehircilik, sanat, felsefe, edebiyat ve teknoloji dallarında düzenlediği disiplinler arası konferans dizisi Cumartesi Aurası, Aydın Hasan Polatkan’ın katılımıyla devam ediyor.

23 Ocak Cumartesi günü saat 15.00’te gerçekleşecek etkinlikte Aydın Hasan Polatkan “Sinema ve Mimarlık Arasında: Barok Üzerine Düşünceler” başlıklı konferansını katılımcılarla paylaşacak.

"Sinema ve Mimarlık" dediğimizde, her şeyden öte görsel alanda ürün verilen, üretim alanları olmaları nedeniyle üzerinde çokça çalışma yapılan ve çalışılmaktan hoşlanılan bir disiplinler arası alanı tariflemekteyiz. Her iki pratiğin de fenomenolojisini üst üste çakıştırmak ise en azından bana kolay gelmemekte; sunum, bu türden bir deneme için düşünüldüğünde bahsi geçebilecek bazı başlıklar üzerine bir düşünce akışıdır.

Herkese açık ve ücretsiz olan dijital etkinliğe kayıt için tıklayın. Etkinlik için kayıt olan katılımcılara Zoom oturum linki, e-posta yoluyla iletilecektir. Etkinlik AURA İstanbul YouTube kanalından canlı olarak da yayınlanacak.

 

*

Aydın Hasan Polatkan Hakkında

Aydın Hasan Polatkan 1967 yılında doğdu. Mimarlık alanında lisans derecesini 1993 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde tamamladı. 1997 yılında Mimarlık Tarihi alanında yüksek lisans derecesini, 2004 yılında ise doktora derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Tarihi A.B.D.'dan aldı. Serbest olarak çalışmaktadır.

İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul Hakkında

İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi-AURA İstanbul, uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir oluşumdur. Akademi, mimarlık, iç mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj konularıyla ilgilenen konularıyla ilgilenen genç katılımcılara tek yarıyıllık yoğun bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkileri konularında katılımcıların anlayış ve kavrayışlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Akademi, çeşitli ilgili uzmanlık alanlarını bir arada barındırmayı ve genç katılımcılar için bireysel araştırma konularını keşfedebilecekleri eğitime uygun fiziksel alanları kapsayan bir stüdyo ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Tüm katılımcıların ortak paydası, kentleşmiş bir toplumda gün geçtikçe daha karmaşık hale gelen tasarım ve mekân üretimi konularının etkilerini araştırmak ve keşfetmektir.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :