Cumartesi Aurası: “Kentlerin ‘aura’ları var mıdır?

mimarizm.com / 20 Aralık 2018
Cumartesi Aurası 22 Aralık günü, "Kentlerin ‘aura’ları var mıdır?" başlıklı konuşması ile sanatçı, eğitimci ve arşivci Murat Germen’i konuk ediyor.

Aura İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi’nin Sertifika Programı dahilinde, iki haftada bir düzenlenen Cumartesi Aurası konferans dizisi 22 Aralık günü Murat Germen ile devam ediyor.

Bol miktarda kent / mimarlık fotoğrafçılığı görseli içeren bir etkinlik olması amaçlanan “Kentlerin ‘aura’ları var mıdır?” söyleşisinde ele alınacak soruların bazıları şöyle şekillendirilebilir:

- Kent nasıl tanımlanabilir?

- Kentli kimdir, kentlilik nedir?

- Bir kentin akılda yer etmesini sağlayan bileşenler nelerdir?

- Kent insanlara ne verir, ne alır?

- Kent mi bizden bekler, biz mi kentten?

15:00'da başlayacak etkinlik ücretsiz olup, kontanjan sınırlıdır. Kayıt yaptırmak için tıklayın.

*

Murat Germen hakkında

Murat Germen fotoğrafı bir ifade / araştırma aracı olarak kullanan, İstanbul ile Londra’da yaşayan ve çalışan, 1965 doğumlu bir sanatçı, eğitimci ve arşivci. Fulbright burslusu olarak gittiği Massachusetts Institute of Technology’den (MIT) mimarlık yüksek lisans derecesini Amerikan Mimarlar Birliği (AIA) Altın Madalyası ile aldı. Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde fotoğraf, sanat ve yeni medya dersleri vermekte. Fotoğraf, mimarlık, planlama, yeni medya ve sanat konularında birçok basılı / çevrimiçi yayını olan Germen, uluslararası platformda onlarca konferansa davet aldı.

Sanatçının eser külliyatı; aşırı kentleşme ve mutenalaştırmanın etkileri, katılımcı vatandaşlık ve kent hakları, yerel kültürlerin belgesel sürdürülebilirliği, insanın doğada neden olduğu tahribat gibi konulara odaklanıyor. Skira (İtalya) ve MASA’dan (Türkiye) olmak üzere iki adet monografik kitabı yayımlandı. Pak çok ülkede seksenin üzerinde kişisel / karma sergiye katkıda bulundu. Sanatçının farklı eserlerine ait 300’ün üzerinde edisyon, yurtiçi / yurtdışındaki kişisel koleksiyonlara ve Istanbul Modern, Proje 4L Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi, Toruń Çağdaş Sanatlar Merkezi (Polonya), Benetton Vakfı’nın Imago Mundi – Istanbul Codex, Yapı Kredi Kültür Sanat koleksiyonlarına dahil edildi.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :