Doğan Hasol Bodrum Mimarlık Kitaplığı’nda

mimarizm.com / 17 Nisan 2019
Doğan Hasol, 20 Nisan Cumartesi günü Bodrum Mimarlık Kitaplığı’nda "Mimarlığımızın Güncel Sorunları”nı ele alıyor.

Konuşmanın İçeriği

Son zamanlarda, “Türkiye’de mimarlık var mı ki?” şeklinde bir söylemle sıkça karşılaşılıyor. Önce şunun bilinmesi gerekir. Türkiye bir mimarlıklar ülkesidir. Adı bilinen 42 uygarlık ve 3000 antik kent ve Dünyanın Yedi Harikası’ndan ikisi bu topraklardadır. Bütün bu antik kalıntılarla birlikte Doğu Roma ve Bizans’tan kalanlar, Selçuklu, Osmanlı ve sonra da Cumhuriyet dönemi eserleri… Bütün bunlar bu toprağın ürünleridir.

Bugünkü duruma gelince…  Mimarlık sıkıntıda… Nedenlerinin ve çözüm yollarının konuşulacağı etkinlik 20 Nisan 2019 günü saat 19:00’da Bodrum Mimarlık Kitaplığı’nda ele alınacak

*

Doğan Hasol hakkında

1956'da Galatasaray Lisesi'ni, 1961'de İTÜ Mimarlık Fakültesi'ni bitirdi. Bir süre aynı fakültede asistan olarak görev aldı.1965-66’da Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin Sekreter Üyeliğini, 1966-69 arasında da Oda’nın dergisi MİMARLIK’ın Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptı. Mimarlar Odası Yönetim Kurullarında görev aldı.

1968’de bir grup arkadaşı ile birlikte, yapı alanında bir bilgi merkezi olan Yapı-Endüstri Merkezi’nin (YEM) kuruluşunu gerçekleştirdi ve Nisan 2013’e kadar yöneticiliğini üstlendi. 1978 yılında, Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği (UICB)’nin Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 1989 ve 1992’de üçer yıllık dönemler için üst üste iki kez aynı Birliğin Başkanlığı’na, daha sonra da Onur Üyeliği’ne seçildi.

Serbest mimarlık çalışmalarını önce, eşi Hayzuran Hasol ile birlikte sürdürmüştür. Halen, kızları Ayşe Hasol Erktin’in de katılımıyla kurdukları Has Mimarlık grubu içinde sürdürmektedir. Yurtiçinde ve dışında birçok proje yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır. Hasol’un yayımlanmış 16 kitabı ve kişisel web sitesine de aktarılmış 500 kadar mesleki yazısı bulunmaktadır.

Kendisine 1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nce, 1999' da Yıldız Teknik Üniversitesi'nce ve 2012’de İstanbul Kültür Üniversitesi’nce "Onursal Doktor" unvanı, 2000'de Mimarlar Odası'nca, 2014’te de İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nce “Mesleğe Katkı Başarı Ödülü”, 2015’te de Hürriyet Gazetesi’nce SotCA Ödülleri kapsamında “Onur Ödülü” verilmiştir.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :